23948sdkhjf

NCC bygger miljöanpassat kontor i Uppsala

Nu tas det första spadtaget för universitetsbyggnaden som ska uppfylla miljökrav för energiförbrukning, inomhusmiljö och materialval.
NCC har fått i uppdrag att bygga ett kontor där Uppsala universitet samlar sin förvaltning på ett ställe. Beställare är Akademiska Hus AB, Region Uppsala. Ordern är värd 570 MSEK.

I dagsläget sitter de som jobbar med Uppsala universitets gemensamma stödfunktioner spridda på flera ställen i staden. I den nya byggnaden, Segerstedthuset, samlas de gemensamma stödfunktionerna, inklusive kontoret för ledning och förvaltning.

– Vår förhoppning är att det nya huset ska stödja verksamheten och bidra till mer samverkan och möten, säger Ove Eriksson, projektledare på Akademiska Hus, i ett pressmeddelande.

Miljöcertifierad byggnad
Byggnaden blir 22 000 kvadratmeter och består till största delen av administrationslokaler, men kommer också att fungera som mötesplats för hela universitetet.
Segerstedthuset ska uppfylla kraven för Miljöbyggnad silver, som gäller bland annat energiförbrukning, inomhusmiljö och materialval.

– Vi välkomnar höga krav på miljö och hållbarhet, så att vi kan använda oss av vårt hållbarhetskunnande och tillsammans med Akademiska Hus och Uppsala universitet , säger Svante Hagman, affärsområdeschef på NCC Construction Sweden.

Projektet genomförs i partnering, en samverkansform där projektets nyckelaktörer löser ett uppdrag tillsammans i öppen dialog med projektets bästa i fokus.

Det första spadtaget tas idag, den 8 oktober och byggnaden beräknas att stå klar i februari 2017.
Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094