23948sdkhjf

Peab introducerar nytt bokoncept

Nu byggs Gårdshem i Uddevalla.
Peab fortsätter att expandera Folkets Park i Uddevalla och etablerar nu det nya bokonceptet Gårdshem, som är en villaliknande boendeform. Sammanlagt kommer 30 bostadsrätter att byggas med planerad inflyttning under våren 2016.

Omvandlingen av Folkets Park har utvecklats till en succé för Peab med en stor efterfrågan på bostadsrätter. I uppdraget har det även ingått att uppföra 48 hyreslägenheter för kommunägda Uddevallahem.

– Nu går vi vidare med att förbereda säljstarten för vårt nya bokoncept Gårdshem och Brf Polketten. Barnfamiljer med vanliga inkomster men även singelhushåll och äldre tror vi är intresserade av hustypen och prisnivån, säger Emelia Antonsson, projektutvecklare på Peab Bostad, i ett pressmeddelande.

Boende med huskänsla
Brf Polketten kännetecknas av småskaliga bostadshus i två våningsplan och med en attraktiv prisbild. Typiska gårdsmiljöer kommer vara ett sätt att skapa samvaro i området med gemensamma samlingsplatser för utemöbler och exempelvis grillar. Dessutom får samtliga lägenheter stora balkonger eller uteplatser.

– Gårdshem och Polketten förenar det bästa från två världar. Vi kan bjuda på flera av de mervärden som en egen villa har men utan jobbet att vara husägare, konstaterar Emelia Antonsson

Uddevalla blir den tredje staden i Sverige där Gårdshem introduceras. Först ut var Björlanda Brygga i Torslanda utanför Göteborg där 38 lägenheter snabbt sålde slut. Brf Basilikan i Skövde med 26 bostadsrätter ska stå klart under 2016.

I och med uppförandet av Gårdshem är nästan omvandlingen av Folkets Park klar. Ytterligare ett punkthus med bostadsrätter kommer att byggas med planerad säljstart under hösten 2015.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084