23948sdkhjf

SERNEKE blir ny ägare för Värmdö Byggentreprenader

Genom förvärvet når SERNEKE sitt mål att etablera sig i Stockholm.
I augusti annonserade bygg- och anläggningskoncernen SERNEKE förvärvet av Stockholmsbaserade Värmdö Byggentreprenader AB. Affären har nu godkänts av konkurrensverket och SERNEKE har tillträtt som ny ägare.

Satsar på börsen
SERNEKE har sitt huvudkontor i Göteborg och lokalkontor längs hela västkusten. En etablering i Stockholm har länge varit ett mål och efter flera år av snabb tillväxt är det nu verklighet. Förvärvet av Värmdö Byggentreprenader är även ett steg närmare den börsnotering SERNEKE planerar nästa år.

– Vi är fantastiskt glada att denna affär har gått igenom och blivit godkänd. Vi ser fram emot att integrera Värmdö i SERNEKE-koncernen och tillsammans jobba mot att bli en av Sveriges ledande byggkoncerner, säger Ola Serneke, VD och huvudägare av SERNEKE, i ett pressmeddelande.

Värmdö Byggentreprenader har 125 anställda och 40 års erfarenhet av branschen. Bolaget har sitt säte i Gustavsberg, Stockholm och omsätter ca 700 mkr om året.

– Med SERNEKE som köpare har vi hittat en genuin byggare som vi vet kan fortsätta utveckla bolaget som en stark aktör på byggmarknaden, säger Lars Bergman tidigare ägare av Värmdö Byggentreprenader AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095