23948sdkhjf

Nu är byggnationen av A-huset på Campus Luleå igång

Idag tar Johan Sterte, rektor vid Luleå tekniska universitet, tillsammans med Michael Walmerud, vice VD för Akademiska Hus, första spadtaget för A-huset på Campus Luleå.
Det nya A-huset på Campus Luleå kommer att få en spektakulär fasad med en omfattande glasvägg av specialdesignat glas, inspirerat av den utbildning och forskning som pågår vid Luleå tekniska universitet.

För samman inne- och utemiljö
Fasaden kommer att kunna belysas så att den speglar dygnets olika timmar och årstidernas skiftningar. Tanken är att glasväggen ska förena inne- och utemiljön i universitetsområdet och är ett steg i utvecklingen mot den framtida studie- och arbetsmiljön på universitetet.

Nybyggnation och modernisering
I planeringen av ombyggnationen har Akademiska Hus och Luleå tekniska universitet använt campusplanen för Luleå. Hela 2 500 kvadratmeter nya ytor ska skapas, samtidigt som en stor del av de befintliga lokalerna moderniseras. Dessutom ska en ny serverhall inrättas i källaren, och värmen från serverhallen ska tas tillvara i byggnaden.

Designen av glasytorna med olika tecken och symboler är skapad av Jenny Strand och Melina Androulaki vid Grafisk produktion på LTU.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11