23948sdkhjf

Imtech vinner uppdrag för oljeplattform

Imtech får uppdraget att svara för installationerna av värme, sanitet och processrör i bostadsmodulerna på oljeplattformen Martin Linge i Nordsjön.
– Rent kvalitetsmässigt och dokumentationsmässigt är det ett väldigt avancerat projekt. Eftersom oljeplattformen är en krävande miljö är många av rören av titan. Det krävs särskild kompetens för titansvetsning, så vi har fått en ny certifiering för detta, säger Jonas Åberg, filialchef på Imtech VS-teknik i Trollhättan, i ett pressmeddelande.

Byggnaden omfattar totalt sju våningar på 3 700 kvadratmeter och innehåller 95 enkelrum, rekreationsutrymmen, omklädningsrum, helikopterdäck och alla nödvändiga faciliteter för att driva ett offshorehotell. Bostadsplattformen byggs på land och skeppas ut i delar.

Imtechs beställare är Apply Emtunga och slutkund Samsung Heavy Industries i Korea. Emtunga grundades 1945 och är sedan 2009 i norsk ägo. Jonas Åberg säger att det främst var tack vare hög svetskompetens och tidigare bra samarbete som Imtech fick uppdraget.

– Vi har gjort ett antal offshoreuppdrag för Emtunga under årens lopp och företaget har alltid varit nöjda med vår kvalitet, säger han.

Ordervärde 10,5 miljoner

Offshorehotellet består av 64 moduler som byggs i Applys fabriker i Emtunga i Vara kommun och Arendal i Göteborg. Den totala ordersumman för Imtech är runt 10,5 miljoner kronor. Hela projektet kostar tre miljarder norska kronor. Installationsarbetet påbörjas i dagarna och beräknas vara klart i augusti 2015.

– Vi gör alla våra installationer i fabrikerna i Emtunga och Arendal. När vi dragit rören och gjort alla VS-installationer inne i modulerna drar vi rören mellan modulerna. Byggnaden skeppas sedan ut till oljeplattformen i delar, , berättar Jonas Åberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11