23948sdkhjf

Gavlegårdarna ansöker om bygglov

66 nya lägenheter planeras i Gävle.
Gavlegårdarna söker bygglov hos Gävle kommun för att riva och bygga nytt. Det gäller bygglov för att ersätta sju hus med sju nya med totalt 66 lägenheter, på Almvägen i Fridhem i Gävle.

- Om allt går som planerat räknar vi med att starta rivningen av de befintliga husen strax efter årsskiftet och att börja bygga de nya husen under våren 2015, säger Per Ivåker projektledare på Gavlegårdarna. I ett pressmeddelande.

Boende för alla åldrar
Det kommer att bli flera olika storlekar på de nya lägenheterna. Allt mellan 1- 4 rum och kök. Husen som ska byggas kommer att baseras på arkitektförslaget ”Livet från den ljusa sidan” som vann den arkitekttävling som utlystes över området 2012. Förslaget innebär bland annat att grönområdet på baksidan av husen bevaras.

- Tidigare var tanken att skapa ett boende enbart för äldre, men här kommer alla att kunna bo - ung som gammal, säger Lars Bergmark, affärsutvecklare på Gavlegårdarna. I och med att det här inte är fråga om att skapa ett så kallat Trygghetsboende, så ser vi ett boende som vänder sig till gävlebor i alla åldrar som mer hållbart på längre sikt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11