23948sdkhjf

Täby kommun tilldelar kontrakt till WSP Sverige

Uppdraget är en del av Täby kommuns planer för en ny stadsdel.
Täby kommun planerar för en ny stadsdel i Västra Roslags-Näsby. Projektet omfattar bland annat cirka 600 bostäder, kontorslokaler, förskola samt yta för handel. Nu har WSP Sverige vunnit en upphandling för att upprätta tekniskt förfrågningsunderlag för utförandeentreprenad, enligt TED. En detaljprojektering ska utföras av alla ingående kommunaltekniska anläggningarna, vilket kräver inventering och inläsning av platsen samt att genom en kreativ process att hitta en utformning som säkerställer att krav och riktlinjer uppnås.

Tidigare har White Arkitekter AB utsett som vinnare av en arkitekttävling för stadsdelen.

Enligt Täby kommuns hemsida ska Västra Roslags-Näsby bli en hållbar stadsdel med särskiljande och nyskapande arkitektur utmärkande för området. Den ska även ha en stadsmässig karaktär och vara levande och trygg med offentliga miljöer som har en säker och attraktiv utformning. Tanken är att området ska upplevas som en del av Roslags-Näsby centrum och ha en god koppling till området öster om Roslagsbanan.

Projektets omfattning
Detaljplanen omfattar 630 nya bostäder, cirka 6600 m2 för kontor, förskola om 6 avdelningar, cirka 54 vård-och omsorgsboende, 50 lägenheter för trygghetsboende,140 studentbostäder, 1200 m2 för handel, 5100 m2 för övriga lokaler samt infartsparkering inom Västra Roslags- Näsby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125