23948sdkhjf

Klimatsmart kvarter väljer ROCKWOOL

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Kvarteret Tor är ett nytt, klimatsmart område i Hyllie. ROCKWOOL är med som leverantör med sitt system REDAir MULTI.

”Det var ett smidigt sätt att isolera en relativt tung fasad på”, kommenterar Anders Einarsson, Platschef Stenentreprenader i Hessleholm AB.

Med sin skifferfasad och sina rödflammiga klinkerplattor är byggnaden som ROCKWOOL isolerar ett iögonfallande statement mitt i Kvarteret Tor. Den representerar tydligt de kännetecken som hela tiden varit visionen med området: En hållbar och levande stadsdel där olika material och byggnadstyper samsas.

Klimatsmarta lösningar och höga krav på energieffektivitet är centralt för området. Det finns solceller på taket, en gemensam bilpool, energieffektiva uppvärmningslösningar och tillgång till elcykel för de boende.

Byggnadens skifferfasad ställde höga krav på en effektiv och hållbar isoleringslösning. Valet föll på ROCKWOOL REDAir MULTI. Ett komplett, oorganiskt fasadsystem som består av galvaniserande stålprofiler, pulverlackerade aluminiumbeslag och T-formade aluminiumprofiler.

”Isoleringstekniskt innebar ROCKWOOL REDAir MULTI stora fördelar för oss. Så fort isoleringen var satt kunde vi direkt skruva fast stålläkten utanpå isoleringen. Det sparade inte bara tid utan gav framförallt byggnaden en mycket effektiv isolering”, berättar Einarsson.

ROCKWOOL stenull ger de boende ett brandsäkert hem med behaglig inomhustemperatur året om. Isoleringen är dessutom hållbar under husets hela livslängd. Modern stadsbyggnad när den är som bäst.

Bild: Kvarteret Tor. Rättigheter. Peab Bostad.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.068