23948sdkhjf

Första spadtaget för miljardprojekt i Skövde

| Medlemsnyhet | Företag ByggDialog AB

Idag togs spadtaget som markerar starten för ett tvåmiljardersprojekt som kommer generera nya sjukhusbyggnader om totalt 67 000 m2 BTA. Ett projekt i partnering som drivs av Västfastighter och Skaraborgs sjukhus med ByggDialog som totalentreprenör.

Under måndagsförmiddagen samlades drygt 100 personer för att se det spadtag som är inledningen på det största bygget i SkaS Skövdes historia och starten för ett tvåmiljardersprojekt som drivs i partneringsamverkan av Västfastighter och Skaraborgs sjukhus med ByggDialog som totalentreprenör.  
 
Under grävceremonin fick besökarna se både verksamhetschefer på SkaS försöka- och en grävmaskin lyckas lyfta iväg den historiska herrgårdsstenen som står på sjukhusets mark. Stenen ska flyttas under byggnationstiden, för att senare placeras tillbaka på sjukhusområdet efter projektets slut.  
 
Partneringprojektet i sin helhet kommer generera två nya sjukhusbyggnader om totalt 67 000 m2BTA, vilket enligt SkaS uträkning är en ökning med nästan 35% jämfört med dagens sjukhusyta. Bakgrunden till byggnationen är att SkaS sedan länge växt ur sina lokaler och vill i och med utbyggnationen skapa ett modernt akutsjukhus som tar höjd för både medicinsk och teknisk utveckling.
 
Det här är ett stort och komplext projekt, i och med att byggnationen innefattar allt ifrån akutmottagning och ambulansintag till operation och psykiatribyggnader, krävs det mycket god planering, maximalt resursutnyttjande och samverkan mellan byggprojektets aktörer och sjukhusets verksamheter. För oss på ByggDialog som är specialiserade på bland annat sjukhusprojekt och enbart arbetar i partneringsamverkan är vi trygga i att kunna erbjuda en samverkansmodell som skapar rätt förutsättningar för detta i alla led, säger Jörgen Sundhäll, VD ByggDialog
 
Redan imorgon påbörjas markarbetet för det omfattande vårdbyggnadsprojektet. I första skedet så kommer det handla om markarbete både för de nya byggnaderna och arbete med tillfälliga vägar. Projektet i sin helhet beräknads vara färdigt 2023.
 
Kontakt:
Jörgen Sundhäll
010-459 88 01
jorgen.sundhall@byggdialog.se
www.byggdialog.se

Medlemsnyhet

Företag
ByggDialog AB

Herrgårdsgatan 6
652 24 Karlstad
Sverige
ByggDialog AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.079