23948sdkhjf

Filip Sten - ny vd för Abetong och Contiga AB

| Medlemsnyhet | Företag Abetong AB

Filip Sten är ny vd för Abetong AB och Contiga AB, som tidigare i år förvärvades till 100 procent av HeidelbergCement.

- Det ska bli riktigt spännande och utmanande att leda två så framgångsrika företag, säger han.

Filip har lång erfarenhet från betongbranschen, nästan 20 år i olika företag och på olika positioner, främst inom marknad och försäljning.

- Jag kom in i betongbranschen via Cementa och sedan kom jag aldrig ur den igen, säger han och skrattar. Det är en jordnära bransch, stabil och trevlig, och materialet, betongen, är ju helt fantastisk i all sin enkelhet. Stål är däremot ett material jag inte jobbat med tidigare. Det ska bli mycket intressant att lära sig mer om det.

Filip Sten började sin tjänst den 1 september. 

__________________________________________________________


Abetong och Contiga ingår i den internationella byggmaterialkoncernen HeidelbergCement, som har cirka 60 000 anställda i fler än 60 länder.

Abetong AB är ett av landets ledande företag inom prefabricerade betongelement och betongbaserade lösningar. Verksamhet är indelad i tre marknadssegment, anläggning, hus och lantbruk. Tillverkningen sker vid sex fabriker, Falkenberg, Varberg, Vislanda H, Vislanda S, Kvicksund och Hallstahammar. Företaget har cirka 550 anställda. 

Contiga AB är den största svenska producenten av prefab stommar med egen tillverkning av både stålstomme och betongelement. Tillverkningen finns i Norrtälje och entreprenader utförs till största del i Storstockholm och Mellansverige. Företaget har cirka 250 anställda. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Abetong AB

Taptogränd 6
351 03 Växjö
Sverige
Abetong AB

Sänd till en kollega

0.065