23948sdkhjf

ROCKWOOL var med och räddade spektakulärt renoveringsobjekt

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Efter många försök att laga och lappa det slitna vattentornet i Johanneberg fattades ett radikalt beslut: Riv hela fasaden! Men att byta fasad på ett 35 meter högt torn med en radie på knappa 6 meter är svårt.

”Extreme makeover” är den benämning som bäst beskriver vad det gamla vattentornet på Johanneberg fick genomgå under 2017. Utgångsläget var en sprucken putsfasad som släppte in fukt och väta, vilket hade fått förödande konsekvenser.
- Problemen var mycket utbredda, vi var tvungna att ta ett helhetsgrepp, berättar Bo Jansson, konstruktör.

Men entreprenören förstod att det inte skulle bli en renovering enligt standardmodell.
- Det handlade om stora volymer som skulle fraktas högt upp i luften. Dessutom var det en liten yta att arbeta på, berättar Ulrik Andersson.

Det som genomfördes var att de spruckna putsväggarna ersattes med en ny och mycket tålig fasad i titanzink. För att säkra bland annat god ventilation och lång hållbarhet samt förhindra problem med fukt byttes isoleringen ut mot ROCKWOOL REDAir System, som dessutom är brandsäkert.
- Jag föreskrev ROCKWOOL REDAir FLEX och RED Air LINK på grund av stenullens brandsäkra och hållbara egenskaper. Dessutom krävdes det en isolering som skulle vara smidig att montera, vilket är fallet med dessa två system, kommenterar Bo.

Tack vare renoveringen kan en av de högst belägna fastigheterna i Göteborg även i framtiden erbjuda 24 studentlägenheter med vidunderlig utsikt. Den åttakantiga fasaden har fått en ny kostym som står emot besvärliga väderförhållanden. Och bäst av allt – de som bor i vattentornet får frisk, behaglig luft att vistas i och ett brandsäkert boende.


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.093