23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ROCKWOOL - en osynlig hjälte i passivhusen

Energisnåla, miljövänliga och behagliga att vistas i. Fördelarna med passivhus är många. Men om byggnaden ska uppfylla de höga kraven krävs bland annat rätt isolering.

”REDAir systemet från ROCKWOOL är mycket lämpligt för passivhus”, berättar Bernhard Woll, konstruktör hos Consulting – Byggteknik i Uppsala AB.

Att bygga enligt Passivhus-standard är populärt. Och det gynnar inte bara miljön och plånboken. Den anpassade ventilationen bidrar till ett inomhusklimat som är både behagligt och hälsosamt att vistas i. Men kraven på Passivhus är höga, inte minst när det kommer till isoleringsmaterialet. Det vet Bernhard Woll, som erfaren konstruktör och nyligen har jobbat med förskolan Lustigkulla i Knivsta Kommun.

Lustigkulla är en nybyggd förskola i Passivhus-standard med åtta avdelningar. I ett sådant projekt ställs komponenter som isolering på sin spets.
”För infästning och isolering runt fönster och dörrkarmar var isoleringssystemet REDAir Link från ROCKWOOL ett mycket bra val, eftersom det bland annat skapar minimala köldbryggor. För fasaden användes REDAir Flex, som är både effektivt och lättmonterat”, berättar Bernhard Woll.

REDAir är en serie kompletta fasadisoleringssystem av stenull. Genom att använda REDAir från ROCKWOOL utnyttjas passivhusets potential fullt ut. ”Förutom att köldbryggorna blir minimala ger isoleringen den bakomliggande konstruktionen ett passivt fukt- och träskydd. Dessutom innebär stenullsisolering alltid ett mycket högt brandskydd”, kommenterar Magnus Kamstedt, Key Account Manager, ROCKWOOL.

www.rockwool.se

Photo: Philipp Gallon

Rockwool AB
Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563479152

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.063