23948sdkhjf

ROCKWOOL lanserar snygg brandisolering

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Snygg brandisolering. Finns det? Om snygg är lika med diskret är svaret numera ja. När ROCKWOOL lanserar sin nya version av den uppskattade brandisoleringen CONLIT är det i en förbättrad version, som arkitekterna kan komma att glädjas lite extra åt.

”Många anser att just ventilationskanaler kan störa helhetsintrycket av en byggnad och det har vi haft i åtanke vid produktutvecklingen”, berättar Lillian Andersen, Produktchef HVAC ROCKWOOL.

När man pratar snygg design och inspiration är kanske inte brandisolering det första man tänker på. Det vill ROCKWOOL ändra på. Deras välkända brandisolering CONLIT lanseras nu i en förbättrad version där det estetiska uttrycket fått extra omtanke. Produkten heter CONLIT Black och har ett svart ytskikt och en ny sorts tape, som gör att ventilationskanalerna smälter in med innertaket och ger ett mer diskret intryck.
”Självklart är brandskyddet det viktigaste vid brandisolering, men vi kunde inte låta bli att lyssna på alla de arkitekter som uttryckt att just ventilationskanaler stör intrycket av många byggnader”, berättar Lillian.

CONLIT Black har dokumenterats enligt brandklass EI 30 till EI 120 och ingår i ett komplett system brandisolering för runda och rektangulära ventilationskanaler. Förutom förändrad design finns andra viktiga förbättringar. De kommer nämligen att vara upp till 10% lättare jämfört med befintligt sortiment från ROCKWOOL och materialökningen per rulle kommer att vara 10-12%.
”För montörerna är detta en mycket positiv nyhet. Det förväntas effektivisera deras arbete betydligt”, kommenterar Tomas Larsson, KAM Teknisk isolering på ROCKWOOL.

Om ROCKWOOL koncernen
ROCKWOOL koncernen är världens ledande leverantör av innovativa lösningar baserade på brandsäker stenull som förbättrar miljö och livskvalitet för miljontals människor. Koncernen sysselsätter över 10 000 medarbetare i fler än 37 länder och har sitt huvudkontor i Danmark. Läs mer på www.rockwool.com eller www.rockwool.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.069