23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sofias bro färdig till säsongspremiären

| Medlemsnyhet | Företag Bladt Industries A/S

– Ännu en spektakulär bro som levererats av Bladt Industries A/S

Första spadtaget till Sofias bro i Sofiero slottspark i Helsingborg togs av kung Carl XVI Gustaf i september 2016, och år 2017 tecknade Helsingborg Arena & Scen AB ett kontrakt med Bladt Industries om tillverkning och leverans av en cirka 60 meter lång gångbro till den vackra slottsparken. Nu, knappt ett år senare, har bron invigts i samband med parkens säsongspremiär. 

Den 40 ton tunga, dubbelkrökta bron sträcker sig över en ravin i den vackra parken vid Sofiero slott i Helsingborg. En bro som Bladt Industries under det senaste året har arbetat på att tillverka och montera. Den dubbelkrökta designen, som arkitekterna Dissing+Weitling står bakom, är utformad i rent stål, vilket är mer krävande i framställnings- och monteringsprocesserna men samtidigt visar på de många möjligheter som finns vid utförandet av arkitektoniskt vackra konstruktioner i rent stål. 

”Det innebär en stor förbättring av helhetsupplevelsen med denna arkitektoniskt vackra bro – särskilt för besökare som har svårt att gå och som nu kan njuta av de vackra omgivningarna direkt från bron”, berättar Charlie Fält, produktionschef, Helsingborg Arena & Scen.

Bron är cirka 12 meter över marken vid sin högsta punkt, så utsikten är det inget fel på.

"Det har varit en spännande och komplex process, där vår expertis och starka kompetens på allvar har haft möjlighet att utvecklas. Genom hela projektet har vi haft ett supergott och nära samarbete med Helsingborg Arena & Scen, vilket jag är säker på har varit gynnsamt för alla parter. Det är helt fantastiskt att stå och se på ett färdigt projekt där vi vet att vi har levererat precis det som vår kund ville ha”, säger Søren Bendixen, Senior Project Manager i Infrastruktur, Bladt Industries.

Under åren har Bladt samarbetat med flera nationellt och internationellt kända arkitektkontor. Det är i synnerhet arbetet med komplexiteten, den unika detaljen och timingen som spelar en viktig roll för företaget.

Med gott och väl 50 broar av vitt skiftande karaktär i referenslistan har företaget sedan länge visat att det kan leverera allt från en enkel liten gångbro till stora och tekniskt tunga broprojekt.

Fakta om bron
Total längd:                                                                 57,3 meter
Bredd:                                                                            2,6 meter
Vikt:                                                                                      40 ton
Högsta höjd:                                                                   12 meter
Brospann:                                                                    56,8 meter
Arkitekt:                                                             Dissing+Weitling
Byggår:                                                                         2017–2018                

Om Bladt Industries
Bladt Industries är ett internationellt stålföretag som specialiserar sig på tillverkning av stora, komplexa stålkonstruktioner till både on- och offshoreprojekt. Vi arbetar inom tre huvudområden – vind- och förnybar energi, olja- och gasenergi samt infrastruktur. Läs mer på www.bladt.dk

Medlemsnyhet

Företag
Bladt Industries A/S

Nørredybet 1
9220 Aalborg Øst
Danmark
Bladt Industries A/S

Sänd till en kollega

0.078