23948sdkhjf

Största uppdraget i Linotols historia

| Medlemsnyhet | Företag Linotol AB

Linotol har fått i uppdrag av NCC Construction att utföra all platsgjuten betong vid Kärråkra Tågdepå i Hässleholm.

Tågdepån, som ska bli Sveriges modernaste, ska serva och underhålla Öresundstågen. Entreprenadsumman på cirka 70 miljoner kronor innebär att det är Linotols enskilt största affär genom tiderna.

– Vi har sedan i höstas deltagit i projekteringen och bidragit med vår kunskap för att hitta effektiva lösningar. Det är ett komplext projekt där vår kunskap och erfarenhet kommer väl till pass, säger Linotols entreprenadchef Wiktor Holstenson.

Samverkan, bredd och kompetens
Projektet bedrivs i samverkan. Det innebär att byggherre, konsulter och entreprenörer gemensamt samverkar för att skapa de bästa lösningarna för entreprenaden.

– Det känns väldigt positivt med Linotol. Under projekteringen fick vi bra input från Linotol på möjliga förbättringar och konstruktiva förslag på hur vi kan lägga upp jobbet, säger Kurt-Arne Nilsson, ansvarig inköpare på NCC, Tågdepå Kärråkra. Projektet genomförs i samarbete med Region Skåne.

– Linotol har kunskap, erfarenhet och resurser att utföra ett så här stort projekt med tuffa tidsmarginaler. Det känns som vi fått rätt partner. Vi är trygga med att Linotol klarar jobbet i tid och kan hantera de resurser som krävs på en så pass stor arbetsplats som Kärråkra, fortsätter Kurt-Arne Nilsson.

Bygger Sveriges modernaste tågdepå
Totalt arbetar 200 yrkesarbetare och 35 tjänstemän i projektet. Linotols arbeten börjar nu i dagarna och entreprenaden ska färdigställas under 2019. Totalt handlar det om 26 000 m2 fördelat på fem byggnader och ett antal järnvägsspår.

Kärråkra Tågdepå blir Sveriges modernaste tågverkstad med kapacitet att serva drygt 110 Öresundståg med allt från reparation, städning till hjulsvarv och verkstad.

---

För bilder, besök, information kontakta:
Informationschef Pether Skoglund
Telefon: 070 554 98 33
Mail: pether.skoglund@linotol.se


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Linotol AB

Ramshällsvägen 9
602 38 Norrköping
Sverige
Linotol AB

Bilder och video

WH_20180214_0031VD_crelle-4863

Sänd till en kollega

0.069