23948sdkhjf

Flermiljonuppdrag till golventreprenör Linotol

| Medlemsnyhet | Företag Linotol AB

Nytt stort parkeringshus samt kontor i Västerås och Lund till ett ordervärde av 40 miljoner.

Linotol har fått i uppdrag att producera ett nytt parkeringshus för beställaren SVEAB och Västerås Parkering AB. Parkeringshuset som blir i fem plan kommer ligga i bostadsområdet Öster Mälarstrand. Uppdraget består i att forma, armera och gjuta bjälklagen som ingår i Spännbalksystemet där vakuumsugning är en viktig del i produktionen.

– Att vi fått detta uppdrag känns mycket glädjande. Vi har producerat ett par parkeringshus enligt Spännbalkssystemet tidigare, ett system som kräver stor noggrannhet av den entreprenör som utför arbetet. Att dessutom få utföra vakuumsugning på ett projekt av den här storleken är extra roligt, säger affärsområdeschef Oskar Jansson.

Med vakuumsugning blir golvet mer motståndskraftigt mot till exempel salter och ger normalt en längre hållbarhet och livslängd samt gynnar driftsäkerhet och miljön.

Totalt är det ca 11 000 kvm som ska produceras (snittytor ligger på 3 500 kvm). Parkeringshuset ska stå klart våren 2018.

I Lund ska Linotol för beställaren HENT producera golv för Axis Communications stora satsning i nytt huvudkontor. Uppdrag är att avjämna samt pågjuta alla golven ca 28 000 kvm samt lägga
keramik på en stor del av golven.

– Här ser vår beställare en stor fördel med att vi har flera affärsområden för golvlösningar och på så sätt får en tidseffektiv samordning av alla delar i golvproduktionen samt en part att kommunicera golvbeställningarna med, säger affärsområdeschef Stefan Simonsson.

Hösten 2018 ska nya huvudkontoret i Lund vara klart för invigning.Vid frågor kontakta:
Pether Skoglund
+46 (0)70–5549833
pether.skoglund@linotol.se

 

FAKTA OM LINOTOL
Linotol AB levererar golvlösningar – för kommersiellt, offentligt och industriellt bruk samt för större bostadsprojekt. Omfattar nyproduktion, repara­tion och underhåll av golv. Bolaget verkar i Sverige, Danmark, Norge och har kontor i Norrköping, Stockholm, Göteborg, Malmö och Middelfart, Danmark. Linotol är den enda aktören i Skandinavien som arbetar med hela spektrat av lösningar, från golvkonstruktion till alla typer av ytbeläggningar.

Bolaget har sju olika affärsområden: Betonggolv & Konstruktioner, Parkeringshus, Designgolv, Fogfria golv, Klinkergolv, Underhåll golv och Entrézoner. Linotol har 110 anställda, sysselsätter cirka 150 personer och beräknar omsätta 420 miljoner 2017. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Linotol AB

Ramshällsvägen 9
602 38 Norrköping
Sverige
Linotol AB

Bilder och video

linotol_sveab_nyhet2

Sänd till en kollega

0.068