Rullar ut en perfekt grillad biff med en drivlösning från ebm-papst ZEITLAUF
Med Roll ´n´ Grill blir en biff grillad på mindre än två minuter.
Utvecklingsavdelningen hos den tyska restaurangleverantören Aichinger GmbH fick en idé om att ta fram en helt ny lösning för att grilla kött på snabbmatställen, bensinstationer och andra platser där det ska gå fort att servera maten till hungriga gäster. Lösningen blev Roll ´n´ Grill-systemet ROG som blev en stor nyhet på mässorna EuroShop i Düsselforf och Internorga i Hamburg under våren. Dels för att tekniken var helt ny, men också för att ROG ger ett perfekt grillresultat som annars bara erbjuds på finare restauranger.
ROG bygger på ett system med tre horisontella, uppvärmda och roterande ytor. En köttbit som ska grillas stoppas i upptill och passerar sedan genom en grillyta med en konstant hastighet. Allt sker med automatik och när köttet passerat grillytan är den klar att servera. ROG har en kapacitet på cirka 80 biffar eller portioner per timme, har automatisk rening och en fördel för gästerna är att grillningen sker utan någon användning av fett. Responsen på vårens mässor överraskade Aichinger...