Håller ögonen på allt

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Sensorerna i en Formel 1-bil samlar in 400 gigabyte data under ett Grand Prix-lopp.

Sensorerna i en Formel 1-bil samlar in 400 gigabyte data under ett Grand Prix-lopp. ebm-papst tillämpar också en hög detaljnivå för att övervaka driften av fläktar. Här kan du få reda på mer om de data och den information som Formula 1-bilarna och ebm-papst fläktar kan samla in och kommunicera.

Om kraften är hjärtat är elektroniken hjärnan - den här metaforen gäller både för Formel 1-bilar och fläktar. För att effektivt använda tekniken och elektroniken är det nödvändigt att kontinuerligt övervaka olika informationspunkter, och därför samlar en mängd sensorer in data både åt Mercedes-AMG Petronas Motorsport och ebm-papst. Den insamlade informationen hjälper teamen att nå bästa prestanda och göra anpassningar till en rad olika scenarier.

Över 200 sensorer finns installerade på en Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power + bil. Data som de samlar in används främst för att göra välgrundade strategiska beslut under ett lopp, samt för att övervaka hur bilen presterar och fungerar. Ett speciellt strategiteam analyserar...

Läs hela artikeln här!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.101