Ännu en utmärkelse till ebm-papst på German Design Award

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

För ett par år sedan tilldelades inloppsgallret FlowGrid ett designpris. I år fick kammarfläkten RadiPac en utmärkelse i kategorin ”Energy”.

Vid årets German Design Award uppmärksammades kammarfläkten RadiPac i kategorin ”Energy”. Faktorer som energieffektivitet, hög verkningsgrad och låg vikt tack vare innovativ design var avgörande för juryns beslut att ge RadiPac en särskild utmärkelse. Som representant för ebm-papst utvecklingsteam tog Hartmut Messerschmidt, som är ansvarig för en avdelning inriktad på applikationsutveckling, emot priset. ”Vi är extra glada för utmärkelsen eftersom vi fått den för en produkt som är en vidareutveckling enligt ebm-papst GreenTech-filosofi. En central del av denna filosofi är att varje ny produkt som vi utvecklar ska överträffa sina föregångare när det gäller exempelvis kostnadseffektivitet och minskad miljöpåverkan”. Den oberoende tävlingsjuryn gav en tydlig bekräftelse på att ebm-papst lyckats med den målsättningen. Delar av juryns motivering löd; ”Som ett resultat av en genomgripande vidareutveckling av olika komponenter uppvisar den nya kammarfläkten påtagliga förbättringar avseende ökad energieffektivitet, högre verkningsgrad och lägre vikt”.

Ny design och optimering ger en imponerande totalverkningsgrad
RadiPac har en imponerande totalverkningsgrad, men det är inte effektiviteten hos enskilda komponenter som är avgörande utan hela fläktens verkningsgrad...

Läs hela artikeln här!


Skriv din kommentar

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.06