23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Minimalt byggspill hjälper pilotprojekt nå miljömålen

| Medlemsnyhet | Företag Celsa Steel Service AB

Hur mycket byggspill kan undvikas? Vi hjälper pilotprojekt uppnå miljömålen med hjälp av klimatsmart armering och minimalt spill.

Minimal miljöpåverkan. Både vid byggskedet och under drift.
Vi befinner oss på Blåportshöjden i Karskrona där Skanska bygger ett 10-vånings hyreshus som på årsbasis är ett netto-noll energihus. Miljöambitionerna är höga. Bygget ska uppnå en hållbarhetsstandard framtagen av Skanska för hyresbostäder – ”Skanska Hållbar Hyresbostad”. Faktiskt det mest långtgående hållbarhetsprojekt hittills för Skanska hyresbostäder och ett så kallat mörkgrönt projekt.
Klimatpåverkan under byggskedet ska vara minimalt och driften koldioxidneutral. Till sin hjälp tar man bland annat till olika byggnadstekniska lösningar – till exempel grön betong samt Celsas klimatsmarta armering och armeringstjänster.

Celsa bidrar med minimalt spill (bland annat)
Celsa hjälper projektet att uppnå klimatmålen på flera sätt. Dels genom vår koldioxidsnåla armering, men även genom att planera för minimalt byggspill.

Johanna Jonsson, projektchef – Skanska:
”Det är viktigt i projektet att i största möjliga mån använda sig av material som kan återvinnas och att få ned spillfaktorn för att minska mängden avfall.

Tillsammans med Celsa så har vi i detta projekt prefabricerat så mycket som möjligt i grundplattan. Celsas armering bidrar även med mindre påverkan av klimatet tack vare sin klimatsmarta armering.

Även tillhörande stomme är av prefabricerad betong och innehåller Celsas armering.”

Läs mer om hur det gick till när byggspill minimerades→

Medlemsnyhet

Företag
Celsa Steel Service AB

Stationsgatan 55
302 50 Halmstad
Sverige
Celsa Steel Service AB

Sänd till en kollega

0.093