23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bockprovning för kontroll av sprickbildningar

Metoden används främst i samband med svetsprocedurprovning med stumsvetsförband för att kontrollera eventuell sprickbildning när grundmaterial, svets och övergångszon utsätts för bockning.  

Bockning utförs normalt mellan 90 och 180 graders vinkel. Beroende på provens tjocklek provas sidobockprover eller provets topp- eller rotsida. Bockprovning utförs exempelvis vid teknologisk provning och procedurprovning.

Safe Control är ackrediterat enligt:

SS-EN 910
SS-EN 8491
SS-EN ISO 5173
SS-EN ISO 7438
SS-EN ISO 15630-1
ASTM E190
ASTM E290
 

Bockprovning är en del av den mekaniska provningen av ett metalliskt material. Materialkvalitet, hållbarhet och andra egenskaper bestäms i våra drag-, bock-, slag-, ring-, bock-, tryck- och hårdhetsprovningar. All provning sker i kontrollerad miljö där all provberedning och provstavstillverkning utförs i egen regi.

>>Mer om mekanisk provning

 Om Safe Control Materialteknik AB
Safe Control Materialteknik AB är ett av SWEDAC-ackrediterat laboratorium. Vi vänder oss till företag som har behov av att kvalitetssäkra, analysera eller på annat sätt undersöka ett material. Vi utför provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material samt miljöprovningar på byggmaterial. Vi erbjuder även utbildningar inom verksamhetsnära områden. Våra kunder är företag inom många olika branscher, offentliga myndigheter och privatpersoner.

Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5566047832

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.111