23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Paneldiskussioner med ledande byggaktörer hos ROCKWOOL

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Stenullsproducenten ROCKWOOL har under Nordbygg bjudit in några av byggbranschens mest framstående aktörer för att diskutera aktuella ämnen inom hållbarhet.

”Genom att blanda ledande aktörer med experter och branschorganisationer hoppas vi kunna öka förståelsen för utmaningarna byggsektorn står inför”, säger Jonas Zacharoff, VD på ROCKWOOL AB.

De ämnen som ska diskuteras är återvinning, träbyggnation och byggvaruhandlarnas roll för ökad hållbarhet. Paneldiskussionerna sker den 27 och 28 april i ROCKWOOLs monter. Syftet med paneldiskussionerna är att diskutera hur vi kan driva utvecklingen i byggbranschen framåt.

På plats kommer bland annat hållbarhetsansvariga för fyra av Sveriges största byggvarukedjor att finnas samt Elisabet Stadler, som är Miljöchef inom Peab Group. Branschorganisationen Återvinningsindustrierna kommer bidra med en annan vinkling på återvinning där politiska beslut tas upp. Och i en av diskussionerna finns nyckelpersonerna från ett av världens största trähusprojekt representerade – Cederhusen.
”Personerna som har bjudits in sitter på positioner där de har både kunskap och mandat att förändra och driva utveckling på riktigt. Vi ser fram emot vad diskussionerna kan resultera i”, säger Jonas Zacharoff.

För mer information och anmälan till paneldiskussionerna, gå in på rockwool.se/nordbygg

I samband med Nordbygg kommer ROCKWOOL dessutom presentera sina nya och kraftigt sänkta EPD:er (miljövarudeklarationer). Ett decennium av kraftiga investeringar i mer hållbar produktion har lett till att stenullsproducenten har kunnat fasat ut fossila bränslen till förmån för grön el och biogas vid tre av fyra nordiska fabriker. Nu kommer detta marknaden till nytta i form av helt nya och verifierade EPD:er, dvs miljövarudeklarationer, som beskriver produkternas miljöpåverkan.

ROCKWOOL kommer även lansera en produktnyhet inom teknisk isolering, Rörskål 800 Multi.

Information
När? Nordbygg äger rum den 26-29 april (paneldiskussionerna sker den 27 och 28 april)
Var? Stockholmsmässan. ROCKWOOLs paneldiskussioner sker i monter C08:49
Vad? Paneldiskussioner med branschledande hållbarhetsexperter
Anmälan Sker på www.rockwool.se/nordbygg


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.078