23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ByggDialog totalentreprenör när Moelven gör tidernas investe

| Medlemsnyhet | Företag ByggDialog AB

Moelven ska modernisera och vidareutveckla kapaciteten vid Moelven Edanesågen AB och ska de kommande åren investera över 450 mkr i sågverket. ByggDialog har blivit utsedda till totalent-reprenör för projektet som kommer genomföras helt i samverkan.

Uppdraget omfattar totalrenovering av sågverkets hela produktionsprocess, från timmersortering till timmerintag. Det ska också byggas en ny såglinje och nya torkar, något som kommer ge Moelven Edanesågen en betydande ökning av sin produktionskapacitet och säkra en internationell konkurrenskraft.

– I Edane, som ligger nära gränsen, ska vi nu effektivisera och förnya produktionen så att sågverket kan fortsätta förse marknaden i både Norge och Sverige med klimatsmarta trävaror. Det här är Moelvens genom tidernas största investering och därför känns det tryggt att ha en stabil entreprenör som är specialiserade på att driva projekt i samverkan, säger xxx, roll på Moelven Edanesågen AB.  

ByggDialogs VD, Michael Sundhäll ser fram emot samarbetet.

– Det här är en betydande satsning för Moelven och därför känns det både hedrande och kul att ha fått det här förtroendet. Vi ser verkligen fram emot vårt samarbete och hoppas kunna bidra med både kompetens och utveckling i projektet, för att göra sågverket så effektivt, hållbart och lönsamt som möjligt, säger han.

 Projektet ska vara färdigställt 2024.

Kontakt: Michael Sundhäll, VD, 010-459 88 68, michael.sundhall@byggdialog.se

Foto: Moelven AB

Medlemsnyhet

Företag
ByggDialog AB

Herrgårdsgatan 6
652 24 Karlstad
Sverige
ByggDialog AB

Sänd till en kollega

0.094