23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Klimatsmarta pallock ger vinster i hela logistikkedjan

| Medlemsnyhet | Företag Wellplast AB

Hittills har lock av trä varit dominerande på lastpallar men trä är tungt och ger ifrån sig smuts och damm. Nu har svenska Wellplast AB utvecklat pallock i återvunnen PP som ersätter traditionella trälock och ger stora besparingar i alla led.

Lätta – Rena – 100% återvinningsbara

Locken väger bara en bråkdel jämfört med traditionella trälock vilket ger signifikanta besparingar vid transport och den låga vikten är även bra ur ergonomi- och arbetsmiljösynpunkt. Med plastlocken undviks också problem med stickor och mögel och vid nedsmutsning är locken lätta att rengöra. Den tunna konstruktionen gör att det får plats upp till 300 stycken på en pall. ”Platsbesparingen är viktig vid lagerhållning men också miljömässigt ur transportsynpunkt”, säger Tor Larsson vid försäljningsavdelningen på Wellplast AB.

I det första skedet lagerhålls de två nya lockmodellerna i helpallstorlek men andra storlekar kan tas fram efter önskemål. Läs mer om Wellplast® Pallock, eller kontakta oss för mer information på info@wellplast.se

Cirkulär materialanvändning i closed loop

De nya pallocken från Wellplast AB är tillverkade i återvunnen Polypropen (PP) vilket i praktiken betyder att de enda CO2 utsläppen sker vid transporten av återvunnen råvara till anläggningen i Åstorp. Locken är 100% återvinningsbara och med Wellplast® Buy-Back program erbjuds återköp av använda förpackningar för återanvändning i produktionscykeln. ”Våra förpackningar är slitstarka och kan användas länge i retursystem. När de till slut är uttjänta kan vi mala ner dem, skicka tillbaka dem i vår process och med materialet göra nya förpackningslösningar. Därigenom kan vi arbeta cirkulärt med materialet, så kallad closed loop”, säger Anders Jönzon, ansvarig för R&D på Wellplast AB.

Genom att återvinna PP och behandla plastråvaran som en cirkulär tillgång kan stora minskningar vad gäller energianvändning och CO2-emissioner göras. Enligt en studie utförd av Franklin Associates (december 2018) åt Association of Plastic Recyclers (APR) reduceras energianvändningen med upp till 88% och GWP (Global Warming Potential) med 71% vid användning av återvunnen PP jämfört med nyråvara.

Resultatet är en produkt som ger avsevärt lägre utsläpp och är 100% återvinningsbar.

För mer information eller prover, kontakta info@wellplast.se

Medlemsnyhet

Företag
Wellplast AB

Turistgatan 2
265 39 Åstorp
Sverige
Wellplast AB

Sänd till en kollega

0.078