23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Innovativ produkt för skydd av betong i aggressiva miljöer

| Medlemsnyhet | Företag Master Builders Solutions Sverige AB

MasterSeal 7000 CR är ett fukttolerant, snabbhärdande system med hög kemikalieresistens för skydd av betongkonstruktioner i extrema miljöer t.ex. reningsverk och andra miljöer som utsätts för stark kemisk påverkan.

Vattenrening är en komplex och krävande process. Mycket skiftande processer i konstruktioner och tankar ska utföra en lång rad speciella uppgifter. Ett perfekt resultat med rent vatten kan endast uppnås om hela vattenreningssystemet är skyddat på ett perfekt sätt. Vi levererar en optimerad lösning för alla delar av processen: vattentätning, reparation och skydd.

Resistent mot biogena svavelsyraangrepp 
Påverkan från avloppsvatten i uppsamlingsnät och behandlingsanläggningar kan medföra snabb nedbrytning av betongytor och korrosion av armering och stålkonstruktioner. MasterSeal 7000 CR är resistent mot slitage och biogena svavelsyraangrepp och därför idealisk till de extrema förhållanden som förekommer i förbehandlings- och luftningstankar, rötkammare och avloppsrör. Produktens dynamiskt och statiskt spricköverbryggande egenskaper skyddar betongen även när det har uppstått icke-strukturella sprickor och förlänger på så sätt konstruktionens livslängd. 

Fukttolerant och snabbhärdande
En annan viktig fördel med den nya Xolutec®-tekniken är dess tolerans mot fukt, både i underlaget och i omgivningen. MasterSeal 7000 CR kan påföras på fuktiga underlag med rulle eller spruta, och eftersom produkten är snabbhärdande tål den kontakt med vatten under tryck redan 24 timmar efter applicering vid 20 ˚C. Denna kombination av egenskaper ger långvarigt skydd av betongen samtidigt som den kan tas i bruk mycket snabbare. Därför är MasterSeal 7000 CR den perfekta lösningen för avloppsreningsverk. 

Xolutec® – en unik teknologi
Produkten baseras på Xolutec® - en unik teknologi som utvecklats av Master Builders Solutions för att lösa problemen i krävande tekniska miljöer. Det är en innovativ och intelligent teknik som kombinerar fördelarna från olika kemiska produkter och därmed utgör en helt unik lösning. När materialet blandas på arbetsplatsen bildas en speciell tvärbunden, ogenomträngligt nätverk (IPN) som förbättrar materialets allmänna egenskaper.

 Mer information
Utöver MasterSeal 7000 CR, erbjuder Master Builders Solutions även ett komplett utbud av lösningar för reparation och skydd av betong, inklusive reparationsbruk, injektion, tätningsmedel och ytbehandlingar.

Du kan läsa mer om de rekommenderade produkterna i vår guide: Reningsverk för avloppsvatten

 

Medlemsnyhet

Företag
Master Builders Solutions Sverige AB

Metallvägen 42
195 72 Rosersberg
Sverige
Master Builders Solutions Sverige AB

Sänd till en kollega

0.125