23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

PAH – ett hälsofarligt ämne

Safe Control erbjuder analys av förekomst av PAH i byggmaterial och mark. PAH är, enligt Kemikalieinspektionen, den största grupp av cancerogena ämnen som vi känner till idag.

PAH har sitt ursprung i förbränning av organiskt material, exempelvis vid skogsbränder, vulkanutbrott, sopförbränning, avgaser från fordon, uppvärmning av hus, matlagning (grillning och rökning), tobaksrökning...

Det vanligaste materialet vi får in till laboratoriet för PAH-analys är asfalt. Äldre asfaltsbeläggningar kan innehålla stenkolstjära som förekom i vägtjära, vilket användes i mer än 50 år som slit- och bindlager över hela landet. Vid arbeten med asfalt som är lagd före 1975 bör provtagningar av PAH alltid göras.

Vad är PAH?
Förkortningen PAH står för Polycyclic Aromatic Hydrocarbons, det vill säga polycykliska aromatiska kolväten – andra benämningar finns också: Polyaromatiska kolväten och polyaromater.

Analys av PAH
Utöver enbart analys av PAH erbjuder vi paket där förekomst av PAH, olja, metaller, aromater, alifater och BTEX även analyseras.

Läs mer på vår hemsida om PAH och var det kan förekomma

 För mer information kontakta Sandra Johansson, ansvarig Miljöteknik.

Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5566047832

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047