23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Reologi på det enkla sättet!

| Medlemsnyhet | Företag Master Builders Solutions Sverige AB

MasterEase är ett vattenreducerande tillsatsmedel som på ett avsevärt sätt förbättrar betongens reologiska egenskaper och gör det lättare att blanda, pumpa, gjuta och sloda betong med lågt vattencementtal, hög finmaterialhalt eller stor stenandel.

– Med MasterEase i receptet sänker vi viskositeten rejält i betongen, vilket betyder mindre intern friktion och en blandning som rör sig smidigare och lättare. Med MasterEase kan pumptrycket sänkas med upp till 40 procent, berättar Håkan Nykvist som är teknisk chef för Master Builders Solutions i Norden.  

Att använda flyttillsatsmedel som är vattenreducerande och ger lägre intern friktion i betongen är inte nytt i sig, varken för byggbranschen eller Master Builders Solutions. MasterEase är en ny generation flyttillsatsmedel speciellt lämplig för betongblandningar där man önskar en betong med låg viskositet som optimeras för avancerade tekniska egenskaper och hållbarhet.

MasterEase har framtiden för sig med sin unikt låga viskositet. I Sverige ser Håkan Nykvist en viss skillnad mot den europeiska byggbranschen:
– Ute i Europa är de konventionella betongerna mer trögflytande och då gör våra produkter enormt stor skillnad, medan man i Sverige jobbar med mer lättflytande betong som standard. Men just i pumpad betong i Sverige ser vi stor potential för MasterEase eftersom det ger möjligheter till väldigt lättflytande betongrecept som samtidigt har lågt vatteninnehåll.

Pumpa betong till höga höjder, pumpa betong längre och i slang med mindre dimensioner på 35-50 mm är några av applikationer där MasterEase kan spela en nyckelroll tror han. En annan användning som Håkan Nykvist tror på är vid husbyggnadssidan där entreprenören kan arbeta effektivare:
– Kan man få ner vattenhalten i betongen når man snabbare en hög hållfasthet, men å andra sidan blir det ofta en trög och riktigt jobbig betong att arbeta med. Där kan MasterEase vara den produkt som, bokstavligt talat, får bygget att flyta på smidigare och snabbare.  

MasterEase ger betongen en mängd fördelar:

  • Kräver mindre mängd vibrering
  • Snabbare utläggning
  • Lägre pumptryck vilket gör att betongen kan pumpas längre, högre eller med mindre slangdimensioner.
  • Mer lättarbetade ytor genom mindre kletighet
  • Högre ytfinish hos färdiga betongytor
  • Betong med låga vattencementtal och/eller högt finmaterialinnehåll får en betydligt bättre arbetbarhet m.m.

Läs mer om Master Ease här!

Medlemsnyhet

Företag
Master Builders Solutions Sverige AB

Metallvägen 42
195 72 Rosersberg
Sverige
Master Builders Solutions Sverige AB

Sänd till en kollega

0.078