23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

NKT Fasteners ytbehandling - bäst för det nordiska klimatet

| Medlemsnyhet | Företag ITW Construction Products ApS

Ytbehandlingen Climate® G3 från NKT Fasteners står emot 2000 timmar i saltspraystest efter montering, och har nu även fått ett tredjepartsgodkännande av IGOS.

 

Inom infästning finns många olika typer av ytbehandlingar. Syftet med ytbehandlingen är att skydda skruven mot korrosion och därmed göra den lämplig för utomhusbruk, användning i tryckimpregnerat trä eller liknade applikationer utan att den med tiden försämras. Gemensamt för alla typer av ytbehandlingar är att de oftast är ett prisvärt alternativ till infästningar i rostfritt stål. Pris, kvalitet och hållbarhet för ytbehandlad skruv har dock ofta ett samband, därför har NKT Fasteners specialiserat sig på just ytbehandling in-house, med en lokal produktion i Middefart där ytbehandlingen CLIMATE-G3 produceras.

Helt ny autentisering

NKT Fasteners har länge främjat den tredje generationen av Climate®ytan som första träskruvs-beläggningen med en hållbarhet på 2. 000 timmar i saltspraytest*. Nu har NKT Fasteners dessutom fått ett tredjepartsgodkännande av Climate® G3-ytan. Den starka ytbehandlingen gör att Climate® G3 nu kan stoltsera med en hållbarhet på 2. 000 timmar i saltspraytest, även efter installation. Det visar en rapport från det ackrediterade testinstitutet IGOS Institut für Galvano- und Oberflächentechnik.

"Ytans unika struktur som produceras genom elektrogalvaniserade-processer gör att vår skruv uppnår riktigt fina toleranser samtidigt som ytbehandlingen får en riktigt stark vidhäftning, till skillnad från andra typer av ytbehandlingar som ofta produceras mekaniskt eller genom färgprocesser", säger produktchef på NKT Fasteners, Anders Nissen.
När skruvarna monteras utsätts de för starkt mekaniskt slitage som tar bort en stor del av dess yta om skruven inte är ordentligt behandlad. Samma test som utförts av IGOS visar att en yta med dålig vidhäftning har en minskad hållbarhetstid på upp till 40 % i ett saltspraystest, jämfört med en likadan skruv som inte blivit monterad.

Utvecklad och producerad i Danmark

För NKT Fasteners är det dock inte bara ytbeläggningens goda resultat som är av betydelse. Både utveckling och produktion av Climate® G3 sker lokalt i Middelfart, Danmark - något NKT Fasteners är stolta över.

"Tack vare vårt duktiga team på NKT Fasteners och SPUN+ Climate® G3 är det möjligt för oss att själva utveckla och producera vår helt egna, unika ytbehandling. På så sätt kan vi kontrollera att kvaliteten alltid är i toppklass” säger Anders Nissen avslutningsvis.

 

* SÅ fungerar ett saltspraystest

Saltspraystestet är en standardiserad testmetod för att testa skruvens ytbeständighet mot korrosion. I testet utsätts ytbeläggningen för en varm "dimma" med saltlösning som efterliknar havsluft, vilket har en mycket frätande effekt på metall. Komponenterna genomgår testet tills de börjar korrosera, varpå SPUN + skruven från NKT Fasteners kan stå emot korrosion i mer än 2000 timmar efter montering.

 

Bildtext: CLIMATE®G3-skruv (vänster). Skruv med lackerad yta (höger)


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ITW Construction Products ApS

Gl Banegårdsvej 25
5500 Middelfart
Danmark
ITW Construction Products ApS

Sänd till en kollega

0.078