23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Areco förvärvar Lans Plåt AB

Areco har förvärvat Lans Plåt i Lidköping. Bolaget kommer att ingå i affärsområdet Areco Direct och blir den 13:e filialen.

Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen är indelad i fem affärsområden och finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen med en omsättning på 3 mdr SEK.

”Vi är glada att Ingemar Lans kommer att stanna som platschef och att hans långa erfarenhet, med 40 år i branschen, kommer att finnas kvar i bolaget, säger Peter Areskog, Koncernchef Areco.”

Lans Plåt omsätter 19 Mkr och tillverkar en mycket populär konsumentprodukt som heter KlickTak.

”För vår del innebär förvärvet att Areco med sitt stora nätverk kan tillföra både produktbredd och kundmassa, säger Ingemar Lans, VD Lans Plåt.”

Kort om Areco Direct
Areco Direct är grossistverksamhet inom Areco-koncernen med 12 filialer i södra och mellersta Sverige. Lagerhåller de egentillverkade produkter ur Areco Profiles byggplåtssortiment, men säljer även kompletterande produkter som t. ex. handelsstål, armering och ventilation. Utbudet av produkter anpassas för att ständigt följa kundernas efterfrågan. Verksamheten riktar sig till plåtslagerier, hallbyggare, takläggare, ventilationsfirmor.

Kontakt vid frågor
Ingvar Delén, VD Areco Direct
0708-494807

Relaterade länkar
www.klicktak.se
www.arecodirect.se

Areco
Vinkelgatan 13
211 24 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5560432527

Kontaktperson

Anita Benke
Marknadskommunikatör
+46 406985125 anita.benke@areco.se

Sänd till en kollega

0.046