23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Korrosionsprovning för kvalitetskontroll

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Korrosionsprovningar utförs för att kontrollera om materialet uppfyller uppställda krav, för att verifiera ett certifikat och/eller för att jämföra olika materials korrosionsbeständighet vid val av material i en specifik miljö.

Korrosionsprovning innebär att ett material utsätts för ett accelererande korrosionsförlopp i förutbestämd miljö under kontrollerade former. Det finns flera metoder för dessa provningar men de mest efterfrågade är interkristallin korrosionsprovning som används för austenitiskt rostfritt stål och nickelbaser, samt gropfrätnings-/allmän korrosionsprovning för rostfritt stål.

Laboratoriet är ackrediterat av Swedac och ackrediteringen är utökad till, förutom standarden ASTM A262 metod E, att även innefatta ASTM G48 metod A, B och C. Provningar sker enligt europeiska och internationella standarder.

 Interkristallin korrosionsprovning för austenitiskt stål

Provningen visar ett materials benägenhet för interkristallin korrosion, som är selektiv och sker i  materialets korngränser. På grund av att kromkarbider bildas i korngränserna, som leder till att intilliggande områden utarmas på krom, blir materialet mer känsligt för korrosion i dessa utarmade områden.

Gropfrätnings-/allmän korrosionsprovning för rostfritt stål

Vid provningen utvärderas materialets korrosionsbeständighet genom att göra en viktbestämning före och efter provningen. Vidare dokumenteras eventuella gropfrätorna med avseende på djup, antal och utbredning.

Kundspecifika provningar

Kundspecifika provningar utförs till exempel vid tillverkning av ett material eller en produkt då det finns behov av att säkerställa dess korrosionsbeständighet. Provningar sker även då det finns en specifik kravbild från en uppdragsgivare där materialen ska uppfylla specifika standarder.

Skadeutredningar

Vi utför skadeutredningar för att bland annat fastställa och undersöka korrosionsskador, dess korrosionsförlopp och uppkomst.

>>Korrosionsprovning


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Sänd till en kollega

0.078