23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En lektion i limfria golv

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

Thompson Rivers University grundades 1970. För att optimera byggnaden, bilda två nya klassrum och uppgradera befintlig teknik, belysning, akustik och luftkvalitet, valde man att renovera den gamla huvudbyggnaden – och installera golv från Altro.

Thompson Rivers University (TRU) ligger på det traditionella territoriet Tk’emlúps te Secwépemc i kanadensiska Kamloops, British Columbia. Universitetet grundades för att öka möjligheten för studenter att inhämta akademisk kunskap i en annorlunda och inkluderande miljö, och här erbjuds såväl praktiska och digitala inlärningsalternativ som individanpassade studenttjänster, för 200 tillgängliga kurser.  

TRU samarbetade med Stantec Architecture, Erv Parent och Jordans Flooring Outlet på renoveringen av den gamla huvudbyggnaden, för att tillmötesgå studenternas och personalens behov. Under renoveringen var det mycket viktigt att rummen modifierades så att olika undervisnings- och inlärningsstilar kunde användas och att det fanns gott om utrymme för att omordna bänkar och stolar om det skulle behövas.

Det nya golvet behövde kunna stå emot belastningen av omfattande fottrafik och behövde av tidsbesparingsskäl installeras snabbt och effektivt. Därför föll valet på golv från Altro.

Rätt golv för rätt utrymme

Till korridorer och trapphus valdes Altro Cantata™. Tack vare det limfria systemet innebar det att golvet kunde svetsas och beträdas samma dag, utan tidsåtgång för limhärdning.

- Altro Cantata valdes mest för att byggschemat var så fullt och det inte fanns mycket tid till att avlägsna stora mängder befintliga vinylplattor. Detta golv kunde läggas direkt på det befintliga golvet, utan lim, sa Crystal Schock, Architectural Technologist på Stantec.

Man valde också Altro Walkway™ 20 för att ge toaletterna i byggnaden det nödvändiga halkskyddet. Detta mångsidiga, slitstarka och stegsäkra golv värmesvetsas, vilket förhindrar att bakterier och fukt ansamlas under ytan i samband med rutinrengöring och desinficering.

Snabbinstallerat utan lim

Altro Cantata installeras med hjälp av vårt revolutionerande limfria system som gör att golvet kan läggas ovanpå såväl kala underlag som befintliga golv, och beträdas samma dag. Därmed ger golvet maximal effekt med minsta möjliga avstängningstid.   

I denna golvserie utnyttjas tekniken Altro Easyclean™, för att risken för att smuts ska fastna och bilda fläckar ska minska och golvets skruvtålighet ska öka, samtidigt som golvet går lätt att rengöra.

Entreprenörernas favorit

Altro Walkway 20 är ett mångsidigt och slitstarkt stegsäkert golv som är lätt att installera. Därför har det varit entreprenörernas favorit i över 30 år. Altro Walkway 20 finns i en rik palett med 30 olika färgnyanser och passar bra ihop med Altro XpressLay™. Golvet erbjuder dessutom ett halkskydd som motsvarar PTV ≥36.

Om Altro – www.altro.se

Altro har varit i framkant för innovationer i över 100 år. Idag samarbetar vi nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i hela världen. Tack vare vår erfarenhet och kompetens kan vi hjälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som använder dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.

Vår bakgrund gör att vi värdesätter djärvt, modigt och nytt, och vi utmanar ständigt det som är möjligt och söker nya sätt att inspirera kunder och möta deras utmaningar. Vårt fokus ligger både på vad människor i olika sektorer behöver ha ut av ett utrymme och på mer miljövänliga material.

Vi har kontor i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern och vi fortsätter hängivet att utveckla tidlösa lösningar.

Designed for possibilities. Made for people.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Sänd till en kollega

0.094