23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Än är det inte för sent att bygga pool

| Medlemsnyhet | Företag Jackon AB

Bygg din Thermopool med Jackon Thermomur, tryggt och enkelt!

Det finns många typer av pooler på marknaden, en variant är en så kallad Thermopool. Den typen av pool byggs enkelt med våra Thermomur 250 block som är formgjutna av expanderad polystyren. De staplas som byggklossar, armeras och fylls sedan med betong. En isolerande kvarsittande gjutfom helt enkelt och du får en poolvägg redo att bekläs med liner på insidan. En isolerad pool i ett varmt och soligt läge ger bäst resultat, solens strålar värmer poolen och de isolerande Thermomurblocken ser till att värmen hålls kvar.

Du slipper tunga lyft och poolen går snabbt att bygga ihop. Materialet är lätt att arbeta med och har låg vikt. Ett Thermomur 250 standardblock väger ca 1 kg. Enkel tillpassning i hörn och vid öppningar gör monteringen av poolen både snabb och enkel. Vi har kunder som bygger många pooler under en säsong och föredrar Thermomur framför andra då det gå så snabbt och skonar deras rygg samtidigt som resultatet blir perfekt.

Montering

Enklast bygger du poolen genom att göra en vanlig traditionell platta på mark med Siroc kantelement. Lämna uppstickjärn från plattan som förankrar grund och vägg med varandra vid gjutning. Stapla sedan Thermomurblocken till önskad höjd samtidigt som du armerar efter anvisning. Därefter fylles blocken med betong, poolstommen är klar! Tack vare flexibiliteten i Thermomur kan du själv välja om du vill ha en rektangulär pool eller kanske en vägg som är rundad. Thermomur kan byggas såväl under som ovan mark, du armerar helt enkelt väggen på lite olika sätt beroende på vad du önskar. Läs monteringsanvisningen innan du börjar så blir resten enklare. Där hittar du även konstruktionslösningar för de olika poolalternativen.

Tänk på̊ att planera för pooltillbehören som ska monteras t ex bräddavlopp och belysning innan staplingen påbörjas. Kontrollera tillverkarens monteringsanvisning för respektive pooldetalj, montera eller förbered pooldetaljerna i poolstommen enligt anvisning från leverantör undertiden du staplar Thermomur.

Energibesparing – tänk på miljön

En ökad medvetenhet om vår miljö och höga energipriser har gjort att mer och mer fokus lagts på energianvändning. Jackon har egenproduktion av såväl råvaran som själva blocket vilket ger full kontroll på hela produktionskedjan. Vi kan därför optimalisera transport av material och vart produkterna ska produceras för att minimera miljöpåverkan i alla led. Thermomurblocket ger en dubbelsidig isolering vilket gör att vattnet i poolen hålls varmt, du behöver därmed inte värma upp poolen lika mycket. Värmen stannar kvar i poolen istället för att läcka ut i den omgivande marken. Smart för både din plånbok och för miljön.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Jackon AB

Diabasvägen 11, Box 507
541 52 Skövde
Sverige
Jackon AB

Sänd till en kollega

0.078