23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rätt golv gör stor skillnad för inomhusklimatet i skolan

| Medlemsnyhet | Företag Altro Nordic AB

Kraven ställda på hög hygien och ett bra inomhusklimat är nu högre än någonsin. Det gäller i stort sett för alla miljöer, men inte minst för våra skolor

För många lärare och elever sker undervisningen just nu mestadels online, men när skolorna öppnar upp som vanligt igen är det viktigt att lokalerna håller måttet.

Därför kan det vara en bra idé att passa på och investera i bättre lösningar nu, innan eleverna är tillbaka. Det säger golvtillverkaren Altro.

I vanliga fall är undervisningslokaler bland de mest hektiska offentliga utrymmen som finns.

Men på grund av den rådande situationen ekar många skolor tomma, vilket öppnar för möjligheten att kunna rusta upp slitna och svårstädade lokaler innan skoldörrarna öppnas igen. 

Enligt en undersökning utförd av Skolvärlden behöver 7 av 10 kommuner i Sverige nya skollokaler.

Dels på grund av kraftigt växande elevkullar, men dels för att många av dagens skolor är slitna och svåra att underhålla.

Därför rekommenderar golvtillverkaren Altro att man nu bör ta vara på situationen och rusta upp lokalerna med lösningar som ser bra ut, men samtidigt erbjuder adderad funktion såsom hög komfort och enkelt underhåll.

Och här spelar golvet en stor roll.

Dags att ta tillfället i akt

Skollokaler behöver pålitliga och starka lösningar, och i det inkluderas även golvet.

Golv i skolor måste vara motståndskraftiga, samtidigt som de ska främja kreativitet, koncentration och välbefinnande.

Enligt Altro är deras limfria golv Altro Cantata™ ett bra exempel.

Michael Persson, nordisk försäljningschef hos Altro, berättar:

- Vi vet att många skolor idag behöver rustas upp, det finns undermåliga skollokaler runtom i hela landet. Ett golv kanske inte kan lösa alla problem, men det är viktigt att man faktiskt inte glömmer bort hur stor påverkan ett bra golv kan ha.

Som exempel erbjuder vårt golv Altro Cantata en akustikdämpning på 14 dB och hög komfort under fötterna. Dessutom är det limfritt, vilket gör att installationen går snabbt.

 Det är en stor fördel för skolmiljöer, då man i vanliga fall inte kan stänga ner skolor under längre perioder.

Han fortsätter:

- Idag ser läget dock lite annorlunda ut. Många skolor har redan helt eller delvis stängt, och därför kan det vara smart att ta tillfället i akt och få ordning på inomhusmiljön, så att eleverna har en hälsosam samlingsplats att återvända till – med bra och snygga golv.

Enkelt underhåll med avancerad rengöringsteknik

Hygien har alltid varit viktigt för oss människor, men det är ingen nyhet att det uppmärksammas mer nu än någonsin förr. Altro menar på att det därför är A och O att välja lösningar som inte bara är snygga, utan även enkla att underhålla och hålla rena.

Michael Persson förklarar:

- Vi jobbar mycket med kunder inom utbildningssektorn, och det har hjälpt oss att förstå vad som behövs för att skapa en bra skolmiljö.

Sköna och snygga golv gör så klart mycket för helheten, men det är också oerhört viktigt att tänka på städbarheten. 

Han avslutar:

- Altro Cantata har en mycket avancerad rengöringsteknik, som säkerställer enkelt underhåll och förbättrad infektionskontroll.

Dessutom har golvet ett bra motstånd mot smuts och fläckar, och kan även rengöras för hand, med maskin eller med ånga.

Du får ett bra golv som är hygieniskt och enkelt att städa, och det är ju fördelar som verkligen står i rampljuset just nu.

Utöver Altro Cantata, kan Altros produktportfölj även täcka alla behov i varje skolutrymme: från skolkök och bibliotek – till omklädningsrum och toaletter.

Medlemsnyhet

Företag
Altro Nordic AB

Flintyxegatan 4
213 76 Malmö
Sverige
Altro Nordic AB

Sänd till en kollega

0.063