23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny handbok om Telferbanor

| Medlemsnyhet | Företag Stålbyggnadsinstitutet

Nu publiceras en ny handbok för dimensionering av telferbanor och tillhörande konstruktioner! Föregångaren gavs ut 1976 och var baserad på stålbyggnadsnorm 70 samt tidens teknik för stålbyggande, så en uppdatering var välbehövlig.

Handboken innehåller råd, anvisningar och hjälpmedel för dimensionering av telferbanor där bland annat ovanstående mer specifika situationer behandlas. Dimensioneringshjälpmedlen innefattar formler och diagram för direkt dimensionering av telferbanor. Utöver dimensioneringsanvisningar och hjälpmedel ges praktiska råd och anvisningar för projektering och utformning av telferbanor samt tillhörande upphängningskonstruktioner. Detta kompletteras också med sju beräkningsexempel som praktiskt visar hur både bana och upphängningar kan dimensioneras med hjälp av handboken.

Arbetet med handboken har utförts av Wylliam Husson på ProDevelopment och Erik Forsgren på Stålbyggnadsinstitutet med hjälp av en engagerad referensgrupp av konstruktörer, stålbyggare och leverantörer. Handboken finns tillgänglig i SBI:s webbshop för köp eller för digital läsning direkt på hemsidan för anställda på SBI:s medlemsföretag.

Läs mer om handboken här!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Stålbyggnadsinstitutet

Kungsträdgårdsgatan 10, 5tr
111 47 Stockholm
Sverige
Stålbyggnadsinstitutet

Sänd till en kollega

0.094