23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mät längder och avstånd till fel

| Medlemsnyhet | Företag Elma Instruments AB

Med en pulsekometer (TDR) från Elma Instruments kan avstånd bestämmas och mycket tid sparas. Teknologen används för uppmätning av kabellänger och förlokalisering av fel.

Med en pulsekometer (TDR) från Elma Instruments kan avstånd bestämmas och mycket tid sparas. Teknologen används för uppmätning av kabellänger och förlokalisering av fel. För en egentlig felsökning på långa kabelsträckor, kan det vara en fördel att veta i vilket område man skall starta, och i parallellmatningar är lika långa kablar nödvändigt. TDR används också på t.ex. förisolerade fjärrvärmerör med söktråd, för att fastställa avstånd till avbrott och förgreningar, kontrollmätning av Koax och signalkablar, uppmätning och märkning av byggströmkabler innan de läggs på lager och mycket annat.

 Tracker v3 är en helt ny och ännu kraftigare modell för alla uppdrag, än sin föregångare v2. Den stora och ljusstarka färgtouchskärmen gör att avläsning och betjäning blir enkelt under alla förhållanden, och den höga upplösningen är ett bra verktyg för noggrann markering och avläsning. Ett mycket brett pulsbreddsområde kontrollerar energin i signalen, och låter pulsen hitta fel, både nära fel i hög detaljgrad, samt fel ända upp till 20km från instrumentet. Justerbar förstärkning gör det möjligt att hitta allt från direkta kortslutningar till högimpedansfel, med endast små ändringar i isolationen. v3 har dessutom både zoom-funktion, för noggrann mätning on-screen samt ett inbyggt minne för kurvformer, så att analys kan göras i den medföljande PC-programvaran. Med Bluetooth och en app, kan mätningar skickas från testområde till analys på sekunder. De många hjälpfunktionerna gör Tracker v3 till ett mycket snabbt verktyg, som sparar tid vid många mätuppdrag.

 Tracker v3 från Amerikanska Springbok är en robust TDR, skyddad till 400V på ingångarna. Den levereras klar för användning inbyggt i en kraftig transportväska med krokodilklämmor på 2 meters testledningar, NiMh uppladdningsbart batteri och laddare, Tracker View PC-programvara och USB-kabel, 75Ohm BNC-50Ohm F-adapter samt manual.

 Se mer på www.elma-instruments.se eller ring på 08-447 57 70.

Medlemsnyhet

Företag
Elma Instruments AB

Pepparvägen 27
123 56 Fasta
Sverige
Elma Instruments AB

Bilder och video

Elma Instruments Springbok Tracker v3

Sänd till en kollega

0.047