23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Befuktning för sjukhus är en bra investering

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

På sjukhus finns det ett stort behov av att kunna kontrollera luftfuktigheten . En kontrollerad luftfuktighet på 40-60 procent säkerställer driften av sjukhusets känsliga utrustning, ökar hygien och sänker infektionsrisken.

För att kunna kontrollera fuktigheten kan du överväga befuktning. Detta gäller särskilt i laboratorier eller i skannersektioner med stora CT- och MR-skannrar, där det finns ett behov av att kunna kontrollera fuktigheten mycket exakt. Den känsliga elektroniken som finns i skannrarna kräver bland annat en kontrollerad luftfuktighet, så det är viktigt att styra detta året runt. Samtidigt kräver många tillverkare en kontrollerad miljö om systemens funktion ska garanteras. Befuktning kan emellertid också vara fördelaktig när det gäller sjukhusens allmänna hygieniska nivå och kontroll av smittsamma mikrober.

Efterfrågan på ångfuktare

På Condair upplever vi att det finns en stor efterfrågan på ångfuktning från sjukhus. En ångfuktare säkerställer att den fukt som införs är 100% hygieniskt säker. Condair har många års erfarenhet av bakteriologisk ren luftfuktning för sjukhus och sjukhus.

Vår ångbefuktare RS har en patenterad kallvattenzon med en kalkuppsamlingstank för att ta hand om mineraler och restprodukter. Har man riktigt kalkhaltigt vatten kan vi erbjuda ett RO-system. Ångfuktaren reglerar sedan luftfuktigheten genom att tillsätta ånga i ventilationen eller direkt i rummet.

På Condair kan vi skräddarsy en lösning som passar behoven hos den enskilda byggnaden eller lokalen. Det är därför inte nödvändigt att befukta hela sjukhuset. Det har vi tex gjort på Norrlands sjukhus. Här installeras RS ångfuktare som säkerställer korrekt fuktighet för sjukhusets renrum och MR-kamera.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Dåntorpsvägen 51
136 50 Jordbro
Sverige
Condair AB

Sänd till en kollega

0.062