23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

NKT Fasteners lanserar PLATA+, en ny skruv för byggskivor

| Medlemsnyhet | Företag ITW Construction Products ApS

Den danska skruvtillverkaren NKT Fasteners breddar sitt sortiment ytterligare och introducerar en skruv anpassad för infästning av spånskivor, MDF, OSB och Plywood. Med en optimerad skruvspets har PLATA+ en av marknadens snabbaste uppstartstider.

Den danska skruvtillverkaren NKT Fasteners breddar sitt sortiment ytterligare och introducerar en skruv anpassad för infästning av spånskivor, MDF, OSB och Plywood. Med en optimerad skruvspets har PLATA+ en av marknadens snabbaste uppstartstider och fungerar även för hårdare material såsom melamin och laminat.

NKT Fasteners slog sig in på den svenska marknaden under 2020 och har dessförinnan en lång erfarenhet av infästning i Danmark, där det grundades redan år 1899. Nu adderas ytterligare en skruv till sortimentet vars användningsområden bland annat inkluderar golvmonterade spånskivor och väggmonterade OSB skivor. I samband med lanseringen introduceras även två dimensioner speciellt anpassat till montering av köksluckor. 

Vass spets ger en av marknadens snabbaste uppstartstider

Produktchef Anders Nissen nämner två viktiga funktioner där han dels poängterar skruvens snabba uppstart, bland marknadens snabbaste, som förkortar inskuvningstiden och därmed effektiviserar hantverkarens arbete. Han nämner också skruvens gängor som är utformade för att ge en sammandragande effekt som därmed säkerställer att materialen hålls på plats.

Nissen säger: "Våra produkter utvecklas ständigt utifrån våra slutkunders olika utmaningar och behov. Vi lägger stort fokus på kvalitet, funktioner och prestanda som på olika sätt kan underlätta hantverkarens vardag."

Säljs i karaktäristiska blå lådor av miljöcertifierad kartong

Även denna skruv säljs i företagets innovativa lådor, som sticker ut bland hyllorna både med sin karakteristiska blå färg och val av material. NKT Fasteners har valt att gå emot strömmen och har till skillnad från många konkurrenter valt en låda av kartong istället för plast.

”Vi ville hitta en mer miljövänlig lösning utan att behöva tumma på kvalitén och letade länge efter ett alternativ till plast som höll för vårt nordiska klimat. Tillslut hittade vi en lösning som uppfyllde alla våra krav.” säger produktchef Anders Nissen. Valet föll tillslut på en ytbehandlad, FSC märkt låda i kartong. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ITW Construction Products ApS

Gl Banegårdsvej 25
5500 Middelfart
Danmark
ITW Construction Products ApS

Sänd till en kollega

0.046