23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Därför ska du köpa ett nyckelfärdigt modulhus direkt från fa

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

En av de största investeringarna man kan göra i livet är att skaffa ett hus till sig själv och till sina närmaste. Det är oftast den enskilt största utgiften man kommer att ha i sitt liv.

Kanske inte så konstigt då att allt fler verkar ha fått upp ögonen för färdigbyggda attefallshus - så kallade modulhus.

Det kan vara både slitsamt och mödosamt. Men känslan man får av att planera och bygga sitt eget hem är svårslagen. Att kunna flytta in i ett hus som man själv drömt om ger en tillfredsställelse som onekligen är svår att slå. Och det finns en hel del knep som man kan tänka på för att göra ens eget husbygge snäppet enklare - och få det att gå snabbare.

Attefallshus behöver inget bygglov

Du kan bygga ett attefallshus på 30 kvadratmeter idag på din tomt utan att du behöver ett bygglov. Detta enligt dagens regelverk. Det traditionella sättet att bygga ett hus på är att göra det från grunden och upp. Men det finns enklare sätt. Idag är det allt fler som köper ett färdigt hus och får det levererat till sin tomt. Dessa prefabricerade huslösningar kallas även för modulhus ibland och har mer eller mindre revolutionerat husbranschen, se mer här. De kommer även med en hel rad fördelar för dig som köpare.

Från fabriken och direkt hem till dig

Det kan ta månader och till och med år att bli klar med ett attefallshus som byggs i lösvirke. Då är det betydligt enklare och snabbare att lägga pengar på ett hus som tillverkas inomhus i en fabrik för att därefter bli levererat till din tomt. Denna lösning innebär bland annat att all inredning redan är färdig vid leverans, inklusive köksdel och badrum. Det går att jämföra till viss del med lego. Golv, tak och väggar sätts ihop med hjälp av olika moduler. Därefter levereras dessa till platsen du valt och kommer på plats med assistans av en kran.

Bra för plånboken

Vad finns det då för fördelar med ett dylikt tillvägagångssätt? Till att börja med tillverkas husen i en varm och torr miljö. Väder och vind kan inte påverka slutresultatet eftersom tillverkningen sker inomhus. I praktiken innebär det att du som köpare kommer att få ett nyckelfärdigt hus som inte dyker upp med några överraskningar. Dessutom till ett pris som redan är fastställt. Jämfört med arkitektritade hus kan modulhus vara mer prisvärda. Tillverkningsprocessen går förhållandevis snabbt eftersom det är massproduktion vi talar om.

Snabbt och smidigt

Men, säger du, finns det inga nackdelar med ett modulhus? Jo, vissa saker måste man tänka på. Du kan inte anpassa huset lika mycket som du hade kunnat jämfört med om du bygger ett hus från grunden och upp av lösvirke. Det behöver du ta med i planeringen. Å andra sidan slipper du dyra möten med snickare, arkitekter, målare och elektriker. Du behöver heller inte gå runt och fundera på vad du ska göra med byggskräp på tomten. Istället är det bara för dig att koncentrera dig på det som är viktigt i just din unika byggprocess. I slutändan kommer du att spara pengar. Ett modulbyggt attefallshus är i de allra flesta fallen klart mer prisvärt än ett arkitektritat hus.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063