23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Arkitektonisk skönhet kan öka vårt välbefinnande

| Medlemsnyhet | Företag Troldtekt AB

En meningsfull kombination av funktion och design. Samband mellan stadsliv och byggnader. Konst på tak och väggar. I ett nytt onlinetema tittar Troldtekt AB med hjälp av experter närmare på begreppet arkitektonisk skönhet.

Arkitektonisk skönhet bör inte underskattas – inte minst eftersom det kan bidra positivt till vårt välbefinnande. Skönhet och design är faktiskt så viktiga faktorer att de finns med som två av kriterierna för den amerikanska byggnadscertifieringen WELL, som fokuserar på hälsa och välbefinnande.

Eminent i Malmö är Nordens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. Här finns bland annat lokalproducerad mat, som delvis avnjuts på takterrassen. Konst och design som får människor att ta trapporna. Ett välutrustat cykelrum, närbeläget gym, ljusterapi och avstressande musik.

Kanozi Arkitekter har ritat Eminent, och arkitekt SAR/MSA Åsa Jentsch berättar om projektet:

– WELL-certifieringen involverar flera mjuka värden som till stor del motsvarar det som vi arkitekter gärna vill tillföra i projekten. Genom att arbeta med WELL genom hela designprocessen lyckades vi skapa en ny ram för att diskutera aspekter som dagsljus, en tydlig kontakt mellan inne/ute och skulpturala, framträdande trappor. Hela teamet av arkitekter, ingenjörer, entreprenörer och byggherrar diskuterade och värdesatte plötsligt de mänskliga aspekterna av byggnaden och dess design.

En arkitektonisk stilresa
En artikel om WELL och Eminent ingår i ett nytt onlinetema från Troldtekt AB, som fokuserar just på arkitektonisk skönhet.

Här berättar Katarina O Cofaigh, senior rådgivare på branschorganisationen Sveriges Arkitekter, också om de kriterier som väger tyngst när vinnaren av det prestigefyllda Kasper Salin-priset ska utses. Köpenhamns stadsarkitekt Camilla van Deurs berättar om de olika stilar som i 117 år har förekommit bland vinnarna av priset för vackraste byggnad och stadsmiljö i den danska huvudstaden.

Större frihet med nya designlösningar
Temat ger också ett smakprov på Troldtekts serie med designlösningar, som har tilldelats både German Design Award 2020 och ICONIC Award 2019. Hösten 2020 är serien även nominerad till det tyska priset materialPREIS, som delas ut av organisationen raumprobe.

– Vi har valt att lansera ett brett utbud av lösningar som ger arkitekterna största möjliga frihet. Målet har varit att få form och funktion att mötas i ett brett spann av produkter. Vissa av de nya lösningarna passar bra in med den nordiska inredningsstilens raka linjer och vinklar, medan andra är mer uttrycksfulla, säger Michael Christensen, Troldtekts inhouse-arkitekt, i en film som ingår i onlinetemat.

>> Läs hela temat om arkitektonisk skönhet

FAKTA OM TROLDTEKT:

  • Troldtekt A/S är en ledande utvecklare och tillverkare av akustiklösningar för tak och väggar.
  • Sedan 1935 är naturmaterialen trä och cement råvarorna i produktionen, som sker i Danmark under moderna, miljövänliga förhållanden.
  • 2016 startade Troldtekt det svenska dotterbolaget Troldtekt AB i Malmö.
  • Troldtekts affärsstrategi baseras på designkonceptet Cradle to Cradle, som är företagets centrala verktyg för att säkerställa miljövinster fram till 2022.


MER INFORMATION:
Peer Leth, vd på Troldtekt AB: +45 8747 8130 // ple@troldtekt.dk 
Tina Snedker Kristensen, marknads- och kommunikationschef: +45 8747 8124 // tkr@troldtekt.dk

Troldtekt A/S
Sletvej 2A
DK 8310 Tranbjerg J

Troldtekt AB
Lagervägen 4B
SE 232 37 Arlöv
www.troldtekt.se 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Troldtekt AB

Lagervägen 4A
232 37 Arlöv
Sverige
Troldtekt AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063