23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Areco Direct expanderar – öppnar ny filial i norra Stockholm

| Medlemsnyhet | Företag Areco

Areco Direct fortsätter sin satsning i Stockholmsregionen genom att etablera en ny filial i Spånga. Samtidigt fördubblar den snabbväxande plåtleverantören lagerytan i sin redan befintliga filial i Sätra.

– Det här gör att vi kommer att kunna öka servicegraden och tillgängligheten i Stockholm ytterligare. Den nya lokalen i Spånga är strategiskt viktig för vår fortsatta tillväxtresa, säger Ingvar Delén, VD Areco Direct AB.

I våras tillsatte Areco Direct Robert Holmberg som säljchef för Stockholm för att öka samordning av sälj mellan företagets filialer i regionen. Nu tar plåtleverantören nästa steg i sin Stockholmssatsning. För att öka tillgängligheten och servicegraden dubblar Areco Direct lagerytan i sin lokal i Sätra där platschef Johan Nyberg ansvarar för affärerna och öppnar en ny filial i Spånga i norra Stockholm. Lokalen i Lunda industriområde i Spånga kommer att färdigställas under hösten och planeras att öppna vid årsskiftet. Förutom renovering av det befintliga lagret och kontorslokaler kommer en ny hall med tio meters takhöjd att byggas. Expansionen gör det möjligt för Areco Direct att bredda sitt produktprogram ytterligare och öka tillgängligheten av det redan befintliga sortimentet. För plåtleverantören är etableringen av filialen i Spånga viktig även ur ett strategiskt perspektiv.
– Idag har Areco Direct två filialer i södra Stockholm, en i Bandhagen och en i Sätra. Med den nya lokalen i Spånga blir vi geografiskt heltäckande för Stockholmsregionen, och eftersom lokalen är placerad i närheten av motorvägen kommer den även att vara lättillgänglig för kunder från andra närliggande orter, säger Ingvar Delén.

Söker branschkunnig personal
Våren och sommaren har fortsatt med stark försäljning och inneburit ett lyft för Areco Directs redan snabbväxande verksamhet. Enligt Ingvar Delén, som tillträdde som VD för företaget i april förra året, förväntas tillväxten fortsätta och företaget är därför på jakt efter branschkunnig personal i Stockholmsregionen.
– Just nu söker vi aktivt efter personal som vill vara med och bidra till vår fortsatta utveckling i Stockholm. De kommande åren kommer att bli väldigt spännande för Areco Direct och vi ser med tillförsikt på framtiden. Vi har väldigt ambitiösa mål för vår verksamhet och kommer att presentera flera nyheter framöver, avslutar Ingvar Delén. 

Fakta om Areco-koncernen
300 anställda i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Polen.
Indelad i fem affärsområden: Areco Metals, Areco Profiles, Areco Direct, Areco Contractor, Areco Properties.

Verksamheter:
Areco Metals. En av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggnadsindustrin. Hanterar inköp, distribution och lagerhållning av råmaterial från stålverk i hela världen. Råvarulager för 40 000 ton stål i Helsingborgs hamn.

Areco Profiles. Bland Nordens största producenter av byggplåt för tak- och väggprofiler, takpannor och tillbehör. Tillverkning av takavvattningsprodukter. Fabriker i Malmö, Lipiany (Polen), Terndrup (Danmark) och Somero (Finland) för marknaderna i norra Europa.

Areco Direct. Grossistverksamhet för byggbranschen med ett tiotal butiker och flera återförsäljare i södra och mellersta Sverige för Areco-produkter som byggplåt, handelsstål, armering och ventilation. Täcker snart hela Sverige.

Areco Contractor. Specialiserad på miljövänlig rivning och andra experttjänster i genren. Prisbelönt för varsam rivning av delar av ett 1800-talskomplex i Kristianstad där fasaden bevarades för Region Skånes nya regionkontor. Rev en av Sveriges mest förorenade platser, Klippans läderfabrik.

Areco Properties. Förvaltning, utveckling och byggnation av koncernens fastigheter.

För mer information kontakta:
Peter Areskog, Koncernchef, 0705-54 20 30


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Areco

Vinkelgatan 13
211 24 Malmö
Sverige
Areco

Sänd till en kollega

0.078