23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Utvecklad för medicinsk teknik och industriapplikationer

Centrifugalfläkten RV45 har vidareutvecklats för industriapplikationer och fått benämningen RVE45.

ebm-papst har en stark marknadsposition inom området medicinsk teknik där det idag sker en snabb utveckling mot exempelvis nya patientvänliga lösningar. Det är stora krav som ställs på fläktar och inom detta applikationsområde. Gemensamt för i princip alla applikationer är att det ställs mycket höga krav på livslängden och tillförlitligheten. Fläktar ska också vara tysta, kraftfulla och många gånger även kompakta. Den tekniska utvecklingen inom det medicinsktekniska området har också stor betydelse för ebm-papst utvecklingssatsningar. Nya fläktar och drivlösningar tas ständigt fram och som svarar upp mot nya behov. Ett exempel är den kompakta centrifugalfläkten RV45 som finns både med och utan integrerad elektronik. Fläkten har utvecklats speciellt för applikationer där det ställs höga krav på dynamiskt luftflöde och hög statisk tryckökning.

En idealisk fläkt för många industriapplikationer
I många industriapplikationer ställs det krav på fläktar som direkt kan jämföras med kraven inom det medicinsktekniska området. Fläktarna måste vara kompakta, tysta, ha hög verkningsgrad och samtidigt energieffektiva. ebm-papst har därför genomfört en utvecklingssatsning som resulterat i en vidareutveckling av RV45 så att denna centrifugalfläkt optimerats för många olika industriapplikationer. Fläkten har fått benämningen RVE45/RVE45DC och den finns både i 12 V och
24 V versioner. RVE45 är mycket kompakt, 65x65x64 mm, och med sin höga kapacitet är det en idealisk fläkt för krävande applikationer.

Hastigheten kan på mindre än en sekund ändras från 5 000 till 40 000 rpm, RVE45 klarar en statisk tryckuppbyggnad på över 5 000 Pa och den maximala flödeshastigheten är drygt 530 l/min. Fläkten har en mycket robust design vilket minimerar vibrationerna och ger en så låg ljudnivå som 59 dB(A).
Ett exempel på industriapplikation där fördelarna med RVE45 kan utnyttjas är i vakuumlyftare. I sådana applikationer ställs det krav på varierande samt föränderliga tryck samt höga tryck när föremål ska lyftas. Ett annat exempel är i masker och annan arbetsmiljöutrustning som används i krävande och smutsiga industrimiljöer. RVE45 är också en idealisk fläktlösning i de utrustningar som används vid fyllning av bubbelplast som skyddar känsligt gods i större förpackningar och kartonger under transport.

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Sänd till en kollega

0.032