23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rendra säkerställer ett stort sjukhusavtal med StreamBIM

| Medlemsnyhet | Företag Rendra AS

Programvaruleverantören Rendra AS har säkrat ett större avtal om att tillhandahålla BIM-tjänster till “Nytt Sykehus Drammen” och “OUS Radiumhospitalet”.

Kontraktet har en löptid på sju år initialt, men med möjlighet till förnyelse i ytterligare två år, med totalt nio år som den senaste slutpunkten.


Företagen tecknade ett kontrakt den 19 november förra året.


Kontraktet handlar om företagets StreamBIM-tjänst, som tillåter ett flöde av Building Information Models (BIMs) direkt till datorer, mobiler och surfplattor.


-Vårt gränssnitt har tagits emot mycket väl. Det är enkelt att hitta rätt, helt enkelt. Komplex teknik presenteras på ett enkelt sätt, säger VD för Rendra AS, Ole Kristian Kvarsvik, entusiastisk över Building Supply när vi besöker företagets kontor på Lysaker.


Företagets teknik har använts i ett stort antal sjukhusprojekt.

 

- Lite av anledningen till det är vår strömningsteknologi som gör att vi kan hantera stora komplexa projekt. I molnet kan vi bearbeta stora mängder data och bara skicka det som är relevant för den enskilda användaren till den enhet han eller hon har loggat in, säger chef för Rendra AS, Ole Kristian Kvarsvik till Building Supply.


Hälsa i Sydöstra testade redan 2013 användningen av Rendra O, som produkten vid den tiden, vid ett nytt Østfoldsjukhus (PNØ). St. Olavs sjukhus i Trondheim var också en tidig pilotkund, så Rendra har en lång historia av hälsovård. Idag finns det många hälso- och sjukhusprojekt som driver StreamBIM, inklusive psykiatribyggnaden på sjukhuset i Kristiansand, byggnadssteg 2 på Barn- och ungdomssjukhuset i Bergen (BUS 2), Stavanger universitetssjukhus (SUS2023), Haugesund sjukhus (ByggHaugesund2020), nytt stora stadssjukhus , liksom vissa lokala sjukhus.

 

Programvaran ska göra det enkelt att arbeta med andra aktörer på projekten. Alla ser samma och du behöver varken installera programvara eller ladda ner filer för att se och delta i diskussioner och kommunikation.

 

- Det vi försöker skapa är ju en samarbetsplattform som gör det transparent så att alla får åtkomst. Då blir informationen mycket tillgängligt, säger Kvarsvik.


Han tillägger:


- Interaktion med andra är viktigt för oss, eftersom vi är små och att vi inte kommer att lösa alla problem. Vi borde vara bra på det vi är bra på, men det finns andra som är bättre på andra saker som vi inte behöver kopiera.

Kvarsvik säger att det som skiljer den norska industrins relation till BIM-teknik från utländska marknader är att de offentliga byggare alltid har varit på banan när det gäller att utveckla tekniken genom att ställa höga krav.


- De offentliga byggherrarna har varit mycket tonangivande, säger Kvarsvik.


Förutom hälsomyndigheterna pekar han på Statsbygg, Forsvarsbygg och Avinor. Projektet Terminal 2 på Gardermoen ställde bland annat extremt höga krav på leveransen av BIM.


StreamBIM-teknologin startade som en start vid NTNU 2012, därmed anslutningen till St. Olavs i Trondheim i ett tidigt skede.

 

Testa StreamBIM på ditt eget projekt, här: https://streambim.com/sv/


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rendra AS

Strandveien 37
1366 Lysaker
Norge
Rendra AS

Sänd till en kollega

0.047