23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ROCKWOOL levererar teknisk isolering till ICA-butik

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Snart står en ny, modern ICA-butik färdig i Karlstad. Den blir en del av Fanfaren, en kontorsfastighet där brandsäkerhet och kvalitet har högsta fokus. ROCKWOOL levererar teknisk isolering.

"Vi är väldigt nöjda med kvalitet, installation och bemötande från både ROCKWOOL och Ahlsell”, kommenterar Daniel Lehn från DT Isoleringsteknik AB.

ICA-butiken i Karlstad är en del av projektet Fanfaren, som även kommer rymma bland annat kontor, möjligheter till hotell och en rad andra servicefunktioner. Fastighetsägare är MaxFASTIGHETER.

Att säkerställa en energieffektiv och brandsäker isolering är naturligtvis viktigt. DT Isoleringsteknik AB monterar brand- och värmeisolering på ventilationskanalerna samt övriga delar av fastigheten som behöver brandskyddas. Isoleringen kommer från ROCKWOOL.
”Som passivt brandskydd i taket valde vi ROCKWOOL CONLIT 150, som vi vet håller hög kvalitet och dessutom är smidig att montera”, kommenterar Daniel Lehn.

Tomas Larsson är ansvarig säljare för Teknisk Isolering på ROCKWOOL:
”CONLIT 150 har en mycket bra motståndskraft mot värmestrålning, vilket gör den till en naturlig produkt för brandskydd. Det är förstås extra viktigt i en offentlig byggnad där många människor vistas varje dag.”

För isolering av rörinstallationerna valdes ROCKWOOL Rörskål 800. Användningsområdet för denna produkt är främst värme-, kondens- och brandisolering. Daniel Lehn berättar att det gick åt en del rörskål under arbetet.
”Bara ICA-butiken krävde ett par kilometer Rörskål 800, och då har vi ändå större delen av arbetet kvar”, förklarar han och syftar på de kommande montagen i Fanfaren.

VVS-isoleringen från ROCKWOOL levererades från Ahlsell i Karlstad och Daniel Lehn lyfter det goda samarbetet mellan parterna.
”Eftersom det handlade om stora mängder isolering var det värdefullt att få dagliga leveranser som vara noga planerade från Ahlsells sida. Det fungerade utmärkt”, berättar Daniel.

ICA-butiken i Fanfaren kommer stå klar våren 2020 men då kommer DT Isoleringsteknik AB redan att ha påbörjat isoleringen av nya delar av Fanfaren.
”Vi ser fram emot att fortsätta jobba med både ROCKWOOL och Ahlsell på det här effektiva sättet”, avslutar Daniel.

Bild: Fanfaren Hus 1 och 2. Rättigheter: MaxFASTIGHETER.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.078