23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Prestigefyllt takprojekt valde ROCKWOOL

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Mitt i Helsingborgs nya stadsdel växer en exklusiv hotellanläggning fram. ”Vi valde Hardrock Takfall och Underlag Energy från ROCKWOOL eftersom de håller hög kvalitet och är lätta att montera”, säger Martin Juric, Helsingborgs Takentreprenad.

Det råder febril aktivitet när Helsingborgs nya stadsdel Sea U växer fram. I detta havsnära område byggs Clarion Hotel, som blir en toppmodern hotell- och konferensanläggning. Midroc är fastighetsägare och fastighetsutvecklare.

På taket, som har utsikt över Öresund, läggs brandsäker ROCKWOOL stenull. Martin Juric från Helsingborgs Takentreprenad berättar hur han resonerade vid valet av takisolering.
”Vi prioriterade effektiv installation, hög kvalitet och att det skulle vara smidigt att hantera vid stora nivåskillnader. Att det dessutom är brandsäkert är förstås också viktigt”, berättar han.

Clarion Hotel & Congress Sea U är en del av Sea U Helsingborg, där man utvecklar Ångfärjetomten till en ny attraktiv mötesplats i Helsingborg. Förutom hotellet byggs 155 bostäder. Clarion Hotel Sea U kommer att stå klart under 2020 och förväntas bli en given mötesplats.

Men som ofta är tidsplanen kort och effektiviteten i projektet ett måste. Det är också det som har varit den största utmaningen vid installation av takisolering.
”En snabb och effektiv installation var helt avgörande för oss”, säger Martin, och berättar att det var en av orsakerna till att de valde Hardrock takfall och Underlag Energy från ROCKWOOL.

ROCKWOOL Hardrock Takfall är en styv och halvhård skiva tillverkad av obrännbar, fukt- och vattenavvisande stenull. Produkten används i en enskiktslösning där det inte i förväg har etablerats tillräckligt fall i underlaget. Underlag Energy används för utvändig isolering av låglutande tak.

Clarion Hotel Sea U kommer att ha 250 hotellrum och en kongresshall som rymmer 1250 personer. När det står klart blir det Helsingborgs största hotell.

Foto: ROCKWOOL/Mediaspjuth


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.046