23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur beräknas befuktningsavstånden?

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

Befuktningsavstånden är det nödvändiga avståndet för optimal upptagning av ånga i luften. I grunden utgörs detta avstånd av dimzonen samt expansions- och blandningszonen.

Definition av befuktningsavstånd
Befuktningsavstånden utgörs av dimzonen och den efterföljande expansions- och blandningszonen. Dimzonen omfattar hela befuktningssystemets nedström – utifrån tillförseln till den fullständiga upptagningen av ångmängden i systemluften. Denna zon följs av expansions- och blandningszonen. Den tillförda luftfuktigheten blandas jämnt med luften i detta skede.

Längden på befuktningsavstånden beror på de komponenter som luftströmmen löper igenom. Korrekt dimensionering av befuktningsavstånden är ytterst viktigt för att förhindra uppkomst av kondens internt i luftvägarna. Kunskap om detta avstånd är grundläggande för korrekt styrning av luftfuktighet, då kontrollsensorer endast bör installeras på platser där det finns avbalanserade fuktvärden.

Fastställandet av befuktningsavstånd «BN» beror på en rad olika faktorer. Befuktningsavståndstabellen kan användas för ett grundläggande fastställande av befuktningsavstånden «BN». Referensvärdena i denna tabell är fastlagda utifrån en temperatur på försörjningsluften på 15 °C till 30 °C.

Läs mer om befuktningsavstånd på vår webbplats och se också en video som förklarar hur befuktningsavståndet beräknas. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Dåntorpsvägen 51
136 50 Jordbro
Sverige
Condair AB

Sänd till en kollega

0.093