23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Varför gör man en miljöinventering?

Det primära syftet är att kartlägga hur mycket avfall en rivningsåtgärd kan innebära, säger Nadja Taghat, VD Västsvenska Miljökonsult AB, en av våra viktiga uppdragsgivare gällande analyser av miljö- och hälsofarliga byggmaterial.

En miljöinventering fastställer vilka olika material en byggnad innehåller. Finns det misstanke om förekomst av miljöfarliga ämnen som asbest, PCB, tungmetaller tas prover för analys hos ett laboratorium.

Kartläggningen av en byggnad före rivning omfattar grundritningar, uppgifter om ombyggnationer och vilka verksamheter som tidigare har funnits i byggnaden. Därefter görs en okulär besiktning på plats. När väl rivningsarbetet är igångsatt görs oftast en kompletterande inventering och provtagningar eftersom man då kan påträffa dolda byggmaterial.  

Vad är viktigt för er när det gäller val av provningslaboratorium?

- Det är ackrediteringen, kompetensen och den geografiska närheten. Allt detta erbjuder Safe Control. Det jag uppskattar mest hos Safe Control är den personliga kontakten och engagemanget. Jag kan alltid diskutera direkt med den person som har utfört analysen och få svar på mina frågor. Dessutom är det en välkomnande atmosfär på företaget, rentav hemtrevlig.

Läs hela intervjun med Nadja på vår hemsida 

Vill du veta mera om våra analyser av miljö- och hälsofarliga byggmaterial, kontakta Sandra Johansson hos oss, telefon 031-656488.

 

Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5566047832

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031