23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Stor krisberedskapsövning i Skövde

Larmet kommer kl. 9.30. En lastbil har kört in i en stor kran på en byggarbetsplats i Skövde. Kranen viker sig och tappar ett betongelement på en person. Personen avlider av sina skador.

Lastbilen börjar brinna, kvar i hytten sitter föraren som inte tar sig ut. Brandröken sprider sig och det närliggande sjukhuset tvingas stänga av ventilationen och avbryta pågående operation. Samtidigt läcker 300 liter diesel ut, det är risk för en ännu större brand och skador på grundvattnet.

Scenariot utspelade sig igår på ByggDialogs byggarbetsplats vid Skaraborgs sjukhus i Skövde. Allt kunde varit på riktigt. Men i själva verket var det en omfattande krisberedskapsövning som genomfördes. Syftet med övningen var att i praktiken testa de arbetsmiljöplaner och beredskapsplaner som finns i alla ByggDialogs byggprojekt.

- Säkerheten är det absolut viktigaste på våra byggarbetsplatser och något vi arbetar förebyggande med varje dag. Men det är i skarpt läge som allt sätts på prov. Därför är en sån här övning väldigt viktig och ger oss möjlighet att både testa våra rutiner, granska våra checklistor och utvärdera vad som kan förbättras, säger Jörgen Sundhäll, VD på ByggDialog.

Ett trettiotal personer plus hantverkare och räddningstjänst deltog i övningen som pågick under ca två timmar.

–  Det här var en jättebra och lärorik erfarenhet. Det här borde man göra på alla byggprojekt, säger Sebastian Norberg, projektingenjör på ByggDialog som satt i krisledningsgruppen under övningen. Tillsammans med en stab på fem personer var han med och koordinerade insatserna under dagen.

Övningen genomfördes i samarbete med Räddningstjänsten Östra Skaraborg, Västfastigheter, ByggDialog och Bengt Dahlgren.

www.byggdialog.se

Kontakt: Jörgen Sundhäll, VD ByggDialog, 010-459 88 01.

 

ByggDialog AB
Hamntorget 1
652 26 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5567056097

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031