23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ROCKWOOL tilldelades klimatpris i Oslo

| Medlemsnyhet | Företag Rockwool AB

Under en av Europas största klimatkonferenser, Zero, tilldelades ROCKWOOL näringslivets klimatpris i Norge 2019.

ROCKWOOL vann priset för elektrifiering av sin stenullsfabrik i Moss, Norge. Anläggningen förväntas minska de direkta Co2-utsläppen med 80 procent och minska sitt eget avfall till deponi med 95 procent.
 "Att årets vinnare är en aktör inom byggbranschen är mycket glädjande. Både inom industrin och inom byggbranschen står vi inför stora utmaningar med att hitta hållbara produktionslösningar. Här tar ROCKWOOL ledningen och visar samtidigt att Norge kan bana väg för teknikutveckling med globala effekter", säger Marius Holm, chef för miljöstiftelsen ZERO i ett pressmeddelande från Zero.

Det var under klimatkonferensen Zero den 6 november i Oslo som ROCKWOOL tillkännagavs som vinnare. Syftet med priset är att uppmuntra till klimatvänlig innovation i norska företag och att uppmärksamma företag som har uppnått bra resultat och ligger i framkant.
 
ROCKWOOL CEO Jens Birgersson kommenterade: ”Hållbarhet är kärnan i vår affärsmodell, och vi är mycket stolta över att få detta pris i ett så framstående och klimatmedvetet land som Norge. Med vår nya smältteknologi på plats kommer vi att kunna möta en växande efterfrågan på marknaden för cirkulära byggnadsmaterial med låga koldioxidutsläpp. Vi tackar ZERO-organisationen för att ha erkänt våra insatser, och naturligtvis också ENOVA för stödet till pilotprojektet på Moss-fabriken.”

Mer information om utmärkelsen:
https://zero.no/pm-rockwool-fikk-naeringslivets-klimapris-2019/

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rockwool AB

Kompanigatan 5
550 11 Jönköping
Sverige
Rockwool AB

Sänd till en kollega

0.046