23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Celsa levererar till finalist för "Årets miljöbyggnad 2019"

| Medlemsnyhet | Företag Celsa Steel Service AB

Valet av armering är en viktig pusselbit för att nå uppsatta miljömål i byggnadsprojekt. Celsa har bidragit till goda miljöprestanda för byggnadsprojektet "Nya Vikenskolan" genom att leverera grön armering.

Parisavtalet sätter press på världens nationer med klimatarbetet.  Sveriges mål är att uppnå klimatneutralitet senast 2045. Därmed ligger hållbarhet och klimatmål högt upp på agendan i samhällsdebatten.

Då byggsektorn står för ca en femtedel av Sveriges koldioxidutsläpp, är det viktigt med hållbarhetsfokus vid byggnadsprojekt. Planeringen för minskade utsläpp börjar redan i projekteringsstadiet där hela ”värdekedjan” bör genomsyras av hållbarhetstänk. Både arkitektur, infrastruktur och inte minst –  valet av byggnadsmaterial skall tas i beaktning.

Ett viktigt beslutsunderlag vid val av byggnadsmaterial (ur miljösynpunkt) är en så kallad ”EPD – Enviromental Product Declaration”. Den redovisar bl.a emmisionsprestandan för materialet. Celsa Steel Service armeringsstål EPD/miljövarudeklaration visar 370 kg CO2 ekvivalenter per ton producerat stål. Detta gör stålet till Europas grönaste (jämför med 1030 kg CO2 för genomsnittlig europeisk armering).

Finns ambitionerna att visa en stark miljöprofil och bygga klimatsmart, är valet av armering  en viktig pusselbit.

Celsa Steel Service levererar armering  till en rad miljöcertifierade byggnadsprojekt där armeringen hjälper till att förbättra klimatprestandan.
Ett aktuellt projekt är ”Nya Vikenskolan” för Höganäs kommun. Projektet är nominerat och finalist till  utmärkelsen ”Årets miljöbyggnad 2019” utfärdad av Sweden Green Building Council.

Medlemsnyhet

Företag
Celsa Steel Service AB

Stationsgatan 55
302 50 Halmstad
Sverige
Celsa Steel Service AB

Sänd till en kollega

0.063