23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fem av ebm-papst drivenheter i unik maskin för torrisblästring

| Medlemsnyhet | Företag ebm-papst AB

Torrisblästring kan vara extremt kraftfull, till exempel när det används för att ta bort asfalt, eller skonsam vilket gör att tekniken kan användas för rengöring av känslig elektrisk utrustning.

Cold Jet har sin verksamhet i staden Loveland som ligger i den sydvästra delen av Ohio. Att fundera ut lösningar på tekniska utmaningar är än idag en passion för Dave Burbrink. ”Leksakerna har bara blivit lite större”, säger han med ett leende. Dave arbetade i 20 år som extern produktdesigner för Cold Jet. För fyra år sedan blev han en del av ingenjörsteamet, avancerade till positionen som global design- och teknikchef och fick samtidigt ansvaret för den globala designen av företagets ECaSP-system. ECaSP står för Environmental Cleaning and Surface Preparation, men det säger egentligen ingenting om den produkt som blivit en global framgång. Cold Jet har sedan 1986 utvecklat och tillverkat industriella rengöringssystem som använder torris som rengöringsmedium. När torrisen under högt tryck träffar en smutsig yta rengör den fasta koldioxiden så effektivt att alla som ser hur det går till blir imponerade. Så var det också för Dave Burbrink när han fick en demonstration av tekniken för nästan 25 år sedan.

Extremt kraftfull eller väldigt skonsam
Torris, tillverkad genom återanvändning av koldioxid som produceras som en biprodukt av industriella processer som till exempel sockerfermentering i bryggerier, tar bort föroreningar från ytor men lämnar inga egna sekundära avfall. Torris övergår från fast form till gas när den träffar ytan som ska rengöras...

Läs hela artikeln här!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ebm-papst AB

Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Sverige
ebm-papst AB

Sänd till en kollega

0.063